Beskrivning

ETT MED HÄSTEN En bok för ryttare på alla nivåer

av Sally Swift

Wahlström & Widstrand förlag 2000.

Kartonnage i mycket gott skick, mindre bruksspår.

ETT MED HÄSTEN är den fösta boken om centrerad ridning och handlar om hur man kan förbättra sin ryttarkänsla. Genom att behärska sin egen kropp och använda den på ett medvetet sätt kan man uppnå harmoni med hästen, menar författaren Sally Swift.
Att rida centrerat handlar om att känna till sin egen kropp det handlar om att förstå hur hästen upplever ryttaren och vilka förutsättningar du som ryttare ger din häst.
För att åstadkomma detta finns handfasta övningar. Många av dem är på marken, utan häst. Det gäller att föreställa sig och skapa en känsla som du sedan kan återkalla på hästryggen.
"En stor del av svårigheterna för nybörjaren är att rörelsemönstret hos hästen ställer helt nya krav på balansförmåga och kroppskontroll hos ryttaren. Dessutom sitter man mer än en och en halv meter ovanför marken och den som under någon av sina första ridlektioner har varit nära att åka av eller rent av har ramlat i backen kan bli rädd och spänd. Det gör inte saken lättare.
Sett ur hästens perspektiv är ett stort problem att många hästar inte får en optimal utbildning. Det är tyvärr så att många hästar får en rent undermålig utbildning. Detta medför att många hästar inte får en rättvis chans att bli framgångsrika på tävlingsbanan och utveckla sin potential men mycket värre att många hästar får skador som gör dem obrukbara för kortare eller längre tid.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Objektnr 621154250

Visningar 137

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

ETT MED HÄSTEN Sally Swift 2000

Pris

370 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 234 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?