Beskrivning

Tillagt i objektsbeskrivningen 25 mar 14:01

166 / 5 000 Översättningsresultat Översättningsresultat Foreign buyers, it is only possible to pick up these two speakers in Uppsala / Sweden. The high weight and necessary packaging make it impossible to send them.

OBS ENDAST AVHÄMTNING PÅ DENNA AUKTION PGA VIKTEN.
Pioneer HPM-100 är ett 4-vägs, 4-högtalare basreflexsystem av golvtyp med diskant- och mellanregisternivåkontroller på frontpanelen.
Den här 4-sidiga broschyren ger dig information om dessa unika högtalare:

https://www.mvaudiolabs.com/wp-content/uploads/2020/02/Pioneer-HMP-100-Speaker-Brochure.pdf

På grund av vikt (ca 30 Kilo med emballage) så är avhämtning i Uppsala ett måste för denna auktion. Allt är i bra skick och fungerar som det ska.
Enkel googleöversättning: Detta 4-vägs högtalarsystem använder ett membran tillverkat av högpolymerelement. En kon som innehåller kolfiber används för basens konpapper. Ytan är belagd med ett speciellt ljuddämpande medel. Ramen som håller membranet och magneten är gjord av starkt pressgjuten aluminium. Den magnetiska kretsen är designad med långa talspolar, stora magneter och ett kopparlock på mittpolen för att undertrycka harmonisk distorsion. Skoka betonar riktbarhet och använder 10 cm kontyp istället för stor diameter. Membranet är ett specialutvecklat lätt konpapper med ökad styvhet. Den magnetiska kretsen är utrustad med en stor magnet och kantlindad talspole för att kraftigt förbättra effektiviteten och mittpolen är utrustad med en kopparlock för att minska distorsion. För diskanthögtalaren används pressgjuten aluminium för ramen för att stabilisera egenskaperna och epoxilim används för att binda ihop talspoleenheten och konpapperet. Super Tweeter använder en unik högtalare av piezoelektrisk typ som använder ett högpolymerelement för membranet. Denna högpolymer har många funktioner som lättviktsvibrationssystem, bra riktningsförmåga tack vare full yta-drivning, små variationer i egenskaper på grund av resonans och motståndskraft mot stor inmatning. Höljet använder en basreflextyp. Dessutom används en lågförlustkondensator av MP-typ för nätverket och en enkel kretsmodell används med betoning på fasegenskaper. (Reservation för felöversättning, men googla så får du all information).

Sista bilden visar den upplockade stereoutrustningen där jag gjort en funktionskontroll av samtliga ingående komponenter som varit lagrade i varmförråd under 35 år. Men det är naturligtvis enbart högtalarna som ingår i denna auktion. Jag har alltså högtalarna för tillfället ihopkopplad med följande komponenter (som alltså inte ingår i denna auktion) för att kontrollera att allt fungerar, vilket det givetvis gör (se bild). Övriga delar ligger alltså separat ute på Traderas auktioner

- Technis Förstärkare SU-8600
- Technis Equalizer SH-8020
- Technis Turner ST-9600.

Upprepar alltså att denna aunktion gäller enbart högtalarna men övriga komponenter finns i separata auktioner här på Tradera.

Objektsnr 627938014

Visningar 6 239

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 7 apr 19:24

Högtalare Proffs Pioneer HPM-100 Musik Stereo Vinyl Retro Made in Japan

Slutpris

|

12 600 kr

Auktionen är avslutad

GillrocK vann auktionen

Kagued

Uppsala, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

1 371 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?