Beskrivning

Auktionen gäller minst 50 blandade frön. Jag har många sorter och de är öppet pollinerade i min trädgård. De är lätta att gro och odla upp till små plantor och det är så spännande att vänta på första knoppen att slå ut. Lönnarna har olika färg, form, växtsätt, storlek mm och det är så roligt att följa fröna och se hur plantor och blommor blir.

Lönnarna trivs både inne som krukväxt eller ute sommartid I skyddat läge. Övervintring kan ske på fönsterbrädan alternativt ljust och svalt. Jag har stora lönnar som är 2.5-3 meter höga som övervintrar i växthus med några få +grader.

Toppa plantan för ett buskigare växtsätt eller stamma upp om du vill ha mer trädlik form.

Du kan så frön vilken tid du vill på året men tänk på att små plantor kan behöva lite extra ljus i form av en växtlampa den mörkaste årstiden. Frön jag sår på hösten brukar få sin första knopp och blomma i mars/april.

Jag bredsår frön i en plastlåda på ett djup av 1/2 cm i vanlig blomjord. Täcker med plastfilm och gör ngr lufthål. Placerar på varmt ställe och håller fuktigt till fröna grott. När de sedan är ca 5-8 cm planterar jag isär dem i varsin kruka.

Tacksam lättskött växt.

Objektsnr 628278214

Visningar 47

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 28 mar 09:12

Frö Abutilon Blomsterlönn Klockmalva

Såld för

75 kr

Annonsen är avslutad

Såld med köp nu

Sugar May

Örebro, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

553 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?