Beskrivning

20 frön av Gult Nattljus.
Gult Nattljus, Oenothera Biennis, blommar hela sommaren med fosforiserande pastellgula, 5 cm stora blommor, som lyser i skymningen.
Blommorna slår ut på eftermiddagen och står fina hela natten för att vissna nästa förmiddag. Nattfjärilar söker sig gärna till den.

Nattljus ingår i flera naturläkemedel. Fröna innehåller en olja som används framgångsrikt mot så skilda besvär som acne, reumatism, PMS, hyperaktivitet, sömnlöshet, kramp och blodpropp. Den har använts länge i matlagningen och som medicin.
Blad, stjälk och rot äts som grönsak. Roten påminner om palsternacka. Avkok på blad och stjälk används i hudcreme och som te mot hosta.

Maila gärna vid frågor.

Odlingsråd:
Såtid: förodla mars-maj eller direktså april-juni.
Sådjup: 0,5 cm.
Plantavstånd: 20 cm.
Radavstånd: 30 cm.
Höjd: 80-100 cm.
Blommar: juni, juli, augusti, september och oktober.
Livslängd: Tvåårig.

Förodla: så inomhus i såjord i mars-maj. Håll jorden fuktig. Den gror på 10-30 dagar. Plantera om i större krukor när plantorna är stora nog att hantera. Vänj plantorna gradvis vid utomhusklimatet när frostrisken är över. Vattna väl och skydda vid behov med fiberduk mot frost och skadedjur.

Direktså: så utomhus i april-juni i förberedd jord. Håll jorden fuktig. Den gror på 10-30 dagar. Vattna väl när plantorna kommit upp.

Objektnr 248925315

Visningar 7 092

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Nattljus Gul 20 Frön

Pris

11 kr

citronchoklad

Väddö, Sverige

5.0

citronchoklad

Verifierad

Toppsäljare

6 861 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?