Beskrivning

20 frön av Borstnejlika Mix Rosa Röd Rödsvart Vit.

Borstnejlika Mix, Dianthus barbatus, har väldoftande blommor i härliga färger och vackra kontraster. Fin i rabatt och utmärkt som snittblomma.
Den är tvåårig - första året kommer blad och året efter blommar den. Den självsår sig, så man har den kvar om man en gång planterat in den i trädgården. Lättodlad klassisk sommarblomma, mormorsväxt. Den svagt doftande borstnejlikan pollineras både av dag- och nattfjärilar. Den bästa fjärilsväxten bland trädgårdens nejlikor

Mycket hållbar och härligt doftande snittblomma. Borstnejlikan är anspråkslös och sår sig själv då den trivs. Där borstnejlikan trivs sprider den sig även med hjälp av sin jordstam och bildar snabbt stora matt-lika bestånd. Bäst blommar den dock om den odlas som 2-årig. Den trivs i kalkhaltig jord.

Maila gärna vid frågor.

Odlingsråd:
Såtid: förodla februari-mars eller direktså maj-september.
Sådjup: 0 cm.
Plantavstånd: 15 cm.
Radavstånd: 40 cm.
Höjd: 45 cm.
Blommar: juli, augusti och september.
Livslängd: Tvåårig.

Förodla: Så inomhus i krukor i februari-mars i fuktig jord. Placera sådden varmt, gärna med extra belysning. Gror efter ca 14-28 dagar. Plantera om i större krukor när plantorna är stora nog att hantera, ca 8 cm. Odla vidare på ljus och sval plats. Vänj plantorna gradvis vid utomhusklimatet. Plantera ut i juni. Om fröna inte grott inom en månad, placera sådden i kylskåp i en månad, sedan utomhus i skugga.

Direktså: så i maj-september utomhus direkt på växtplatsen i vattnad och förberedd bädd. Håll jorden fuktig. Blommar året efter sådd.

Täcks inte. Fröet gror i ljus och får alltså inte täckas.

Fröerna är öppet pollinerade i min trädgård, så de kan avvika i utseende från moderplantan vad gäller färg och teckning. Har fler plantor av borstnejlika i trädgården, vita, rosa, röda, spräckliga, med och utan teckning i blomman, så de kan ha korsat sig. Jag tycker att det är en del av charmen med att så själv.
Bilderna är från blommor i min egen trädgård.

Objektnr 421418613

Visningar 2 276

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Borstnejlika Mix Rosa Röd Rödsvart Vit 20 frön

Pris

12 kr

citronchoklad

Väddö, Sverige

5.0

citronchoklad

Verifierad

Toppsäljare

6 861 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?