Beskrivning

En färgglad blandning av blårisp i blått, rosa, lila, vitt och gult som blommar hela sommaren. Blårisp växer i täta blomflockar och passar därför perfekt som utfyllnadsväxt i buketter. Jättefin att torka. Skörda blommorna då när de är helt utslagna och häng dem att torka upp och ner.Höjd: 60- 80 centimeter.


Förodla inomhus i såjord i mars-april. Blötlägg gärna fröna ett dygn före sådd. Sådjup: 0,5 centimeter. Täck sådden med gladpack, som du gjort luftningshål i.Efter att fröna grott placeras sådden ljust och svalt, 18-20 grader. Utplantera, efter avhärdning, när risken för nattfrost är över. Kan också direktsås i maj i södra Sverige.

Påsen innehåller omkring 60-66 frön (0,2g).

Grobarhet i laboratorietest: 86%.

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar i princip alla. Samfraktar gärna auktioner och köp som avslutas inom maximalt tre dagar. Ett porto räcker vanligen för upp till tio fröpåsar. Påsen med dessa frön väger dock mer än vanligt. Därför kan portot vid samfrakt bli lite högre än normalt.

Objektnr 524065830

Visningar 3 552

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Blårisp risp Pacific Mix. Fin i färska och torkade buketter! Eternell

Pris

17 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 675 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?