Beskrivning

På engelska har denna blomma ett charmigt namn "fluffblomma" (Floss Flower). På svenska heter den söta blomman leverbalsam, vilket påminner åtminstone mig om skolmatsalen på 1970-talet....

Ageratum 'Blue Ball' blommar mycket riktigt med fluffiga blå blommor i knippen från juni till slutet av september. Sorten har funnits länge, men den har behållit sin popularitet då den är både lättsådd och anspråkslös. Tillhör den lite mer lågväxta sorten av ageratum och gör sig därför extra bra i odlad i krukor och lådor eller som kantväxt. Höjd: 30 centimeter.

Förodla inomhus i såjord i februari till april. Fröna är ljusgroende: Vattna jorden före sådd och tryck endast lätt ned fröerna på jordytan. Täck sådden med gladpack som du gjort luftningshål i . Utplanteras, efter avhärdning, när risken för nattfrost är över. Toppa gärna för ett buskigare växtsätt. Plocka bort vissna blommor efterhand för längre blomtid.

Påsen innehåller omkring 750 frön (0,1g).

Grobarhet i laboratorietest: 86%.

Fröerna är färska, inhandlade från erkända engelska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum.Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Påsen med dessa frön väger dock mer än vanligt. Därför kan portot vid samfrakt bli lite högre än normalt.

Objektnr 528196143

Visningar 1 379

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Ageratum 'Blue Ball' Fluffig blomma!

Pris

18 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 700 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?