Beskrivning

Ricin är vacker hela säsongen. På bara en månad kan plantorna blir manshöga med stora blad och ovanliga blommor. Ettårig växt med plantor som blir upp till 120 cm höga. Om jorden är bördig blir de väldigt höga. Blommor är klarröda och taggiga blombollar som växer rikligt i grupper. Bladen är stora och tonar i rött, liksom stjälkarna. Växer bäst på ett soligt läge med bördig jord. Kan odlas i kruka.

Förodla inomhus i planteringsjord i februari-april. Sådjup: 2 centimeter. Så ett frö per kruka. Täck sådden med gladpack som du gjort luftningshål i. Låt först sådden stå varmare ( omkring 25 grader) och sedan, när fröna grott ljust och lite svalare. Utplantera, efter avhärdning, när risken för nattfrost är över.

OBSERVERA!

Hela växten är giftig, särskilt fröna. Använd handskar vid kontakt med frön och växt!

Påsen innehåller fem frön.

Grobarhet i laboratorietest: 90%

Grobarhet i laboratorietest: 82%.

Fröna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar i princip alla. Samfraktar gärna auktioner och köp som avslutas inom maximalt tre dagar. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Denna påse väger lite mer än vanligt. Därför kan portot bli högre vid samfrakt av flera liknande påsar.

Objektnr 566606898

Visningar 3 607

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Ricin, en oerhört dekorativ växt!

Pris

29 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 677 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?