Beskrivning

Djärva blommor i en närmast självlysande röd nyans.
Denna luktärt med vågiga kronblad introducerades redan 1942. Den har en god doft och är idealisk för att klä in spaljéer och staket. En jättefin snittblomma!
Höjd: 1,8 meter.

Ju mer luktärter du plockar, desto mer blommor får den.

Så fröna inomhus i såjord med en-två centimeters sådjup i april-maj. Blötlägg gärna fröna i ljummet vatten ett dygn före sådd. Täck sådden med gladpack som du gjort lufthål i. Ställ först sådden varmt och ljust. Placeras ljust och svalare efter groning. Utplanteras efter avhärdning när risken för nattfrost är över. Du kan också så fröna direkt på växtstället så snart jorden är uppvärmd i maj-juni. Denna sort behöver klätterstöd, till exempel en spaljé. Om du plockar bort vissnande blommor förlängs blomtiden.

Påsen innehåller cirka 30-33 frön (3g).

Grobarhet i laboratorietest: 83%.

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Påsen med dessa frön väger lite mer än vanligt. Därför kan portot bli lite högre än normalt.

Objektnr 576850536

Visningar 691

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Luktärt ’Welcome’ röd som kärleken själv

Pris

29 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 676 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?