Beskrivning

15 frön av Violett Doftande Trädgårdsnattviol.
Trädgårdsnattviol Violett Doftande, Hesperis matronalis L., är en underbart väldoftande gammaldags trädgårdsväxt. Den blommar under försommaren med violetta blommor. Mot kvällningen i ljumma sommarkvällar sprider sig vågor av en ljuv, lite orkidéliknande doft över trädgården. Den är välbesökt av många olika fjärilar och är härdig till zon IV.
Trädgårdsnattviol är en mycket anspråkslös och tålig växt. En vacker blomma som håller sig länge om man tar in och sätter i vas som snittblomma. Plantera den gärna i närheten av terrassen så att du kan njuta av den härliga doften. Växten är tvåårig men stannar gärna i trädgården eftersom den sprider sig själv. Lättodlad.

Maila gärna vid frågor.

Odlingsråd:
Såtid: direktså maj-juni.
Sådjup: 0,5 cm.
Plantavstånd: 30 cm.
Radavstånd: 30 cm.
Höjd: 60 cm.
Blommar: Juni, juli och augusti.
Livslängd: Tvåårig.

Direktsådd: så på växtplatsen i maj-juni i vattnad såyta. Jordtemperatur 15°C, håll sådden fuktig tills fröna har grott.
Blommar första gången året efter sådd, den måste övervintra innan den blommar nästa sommar. Var rädd om den övervintrande bladrosetten. Den ser rätt ogräslik ut. Det är en underbar blomma väl värd att vänta på. Den ger många frön så man lätt får fler plantor. Om man inte vill det är det bara att plocka bort fröställningarna.

Objektnr 585980400

Visningar 1 509

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Trädgårdsnattviol Violett Doftande 15 Frön

Pris

13 kr

citronchoklad

Väddö, Sverige

5.0

citronchoklad

Verifierad

Toppsäljare

6 862 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?