Beskrivning

Den mexikanska spikklubban blommar med vita , tjugo centimeter långa trumpetformade blommor med mitt i svagt ljusgrönt. Växtens namn kommer sig av fröställningens form, de liknar mycket riktigt spikklubbor i miniatyr. Blommar hela sommaren. På kvällar och nätter, när blommorna slår ut, sprider den sin väldoft över hela trädgården. Blir upp till 150 cm hög. Växer och blommar bra på en solig, varm plats med bördig jord. På hösten kan du gräva upp plantorna och förvara dem vid en temperatur på +8-12 °C och sedan plantera dem igen i trädgården på våren.
Blötlägg först fröna i 24 timmar i 30 °C vatten. Så dem sedan i såjord i februari-mars och täck med ett tunt lager jord. Ha tålamod: förgroningen kan ta lång tid.
Obs!
Förvaras utom
räckhåll för barn eftersom alla delar av växten är giftiga.
Påsen innehåller omkring tio frön.
Grobarhet i laboratorietest 65%.

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar i princip alla. Samfraktar gärna auktioner och köp som avslutas med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Påsen med dessa frön väger dock mer än vanligt. Därför kan portot vid samfrakt bli lite högre än normalt.

Objektnr 608631128

Visningar 488

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Spikklubba, mytomspunnen skönhet

Pris

21 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 653 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?