Beskrivning

Färgväxlartobak, Nicotiana mutabilis, har sitt ursprung från södra Brasilien och har fått sitt namn eftersom den blommar med både vita och rosa blommor på samma stängel. Blommorna slår ut som vita men blir sedan mer och mer rosa!

Färgväxlartobak har en lång tradition i svenska trädgårdar och blommar från juli - september med mycket väldoftande blommor som drar till sig pollinerande insekter och skapar ett romantiskt väldoftande inslag i trädgården eller bersån.

Fröna ska planteras direkt ovanpå väl fuktad såjord som sedan täcks med en tunn plastfolie och placeras ljust i rumstemperatur tills de gror. Använd gärna en växtlampa över sådden - detta för att fröna behöver ljus för att gro.

När de första groddbladen har utvecklats tar man bort plastfolien men behåller dem ordentligt ljust. När plantorna fått flera blad delar man dem och planterar dem i krukor tills de kan planteras ut när frostrisken är över.

Obs att plantorna behöver härdas för starkt solljus innan de planteras ut!

I början placerar man plantorna utomhus helt i skuggan och låter dem sedan gradvis exponeras för solljus i ökande mängder. Det brukar ta en vecka innan plantorna är helt härdade för solen.

Härdar man inte plantorna på rätt sätt blir bladen vita och vissnar.

Färgväxlartobak planteras bäst i väldränerad jord i soligt läge.

Du bjuder på c:a 50 frön av den underbara färgväxlartobaken!

BETALNING TILL SVENSKT KONTO!

VÄXTER SKICKAR VI FRÅN SVERIGE NORMALT MÅNDAGAR - TISDAGAR NÄR VÄDRET SÅ TILLÅTER. VID TVEKSAMHET I SAMRÅD MED KÖPAREN!

VID LEVERANS UTANFÖR SVERIGE KAN EN EXTRA FRAKTKOSTNAD TILLKOMMA

Ångerrätt: Som köpare har du 14 dagars ångerrätt enligt lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (SFS 2005:59). Vi rekommenderar att du skickar spårbart. Vid retur är det du som köpare som står för frakten. Växter och växtdelar omfattas ej av ångerrätten.

23easauhd226u

Objektsnr 628168986

Visningar 44

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 9 apr 19:48

Färgväxlartobak -

Utropspris

|0 Bud

22 kr

Auktionen avslutades utan bud

ekberget

Sigtuna, Sverige

5.0

Företag

Toppsäljare

974 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?