Beskrivning

Dutch Buddha Poppy. Papaver Somniferum L.

Jag är otroligt glad över att kunna erbjuda denna raritet. Otroligt spännande vallmo sort som blommar med vit-violetta blommor och bildar riktigt fina frökapslar (perfekt att använda i blomsterarrangemang). Sorten kommer ursprungligen från Holland men jag köpte den från starfishhoney.com i USA. Kan verkligen rekommendera den säljaren. Bilderna är också hennes men jag har fått lov att använda dem.

Något för samlaren eller dig som vill ha något som Extremt få andra har. Högalkaloids vallmo. Perfekt för preppers / överlevare .

Kan sås enda in i Juli/Augusti och hinner ändå blomma klart. Det är något man kan tänka på - att vallmon blir som störst vår och höst så det är bra att försöka tajma in så de hinner blomma innan vintern kommer. Vallmon är mycket frosttålig och klarar lätt några nätter med enstaka minusgrader och de kalla nätterna på hösten gör att kronbladen får en magisk lyster och ändrar ofta färg också, många av mina absolut bästa/vackraste bilder är faktiskt tagna på hösten. Under den varmaste delen av sommaren gör man klokt i att plantera där det är skugga för värmen stressar vissa vallmo-sorter och gör att de går i blom på tok för
tidigt (långt ifrån alla men en del).

Går självklart bra att så på våren med, såväl inomhus som utomhus - är så jag själv gör. För-gror inomhus för att sen plantera ut när jorden reder sig.

Ni som känner mig vet att jag alltid levererar högsta tänkbara kvalitet och ärligt talat tror jag inte det finns någon med lika brett och suveränt utbud som jag - har samlat på mig i 20 års tid. Så du får verkligen Valuta för pengarna!

Fröna är från 2022 och grobarheten är testad och mycket god.

Säljs i förpackningar om 50 frön.
Frakt och avgifter tillkommer med 18:- . Jag samfraktar så kolla gärna in mina andra auktioner :)

Objektsnr 628262357

Visningar 34

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 30 mar 22:17

Dutch Buddha Poppy. 50 frön. Extremt ovanlig vallmo sort.

Slutpris

|

80 kr

Auktionen är avslutad

Anna-Lena54_2010 vann auktionen

knutsson1943

Överum, Sverige

5.0

knutsson1943

Verifierad

Toppsäljare

1 586 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?