Beskrivning

Ikkanshu Mania Poppy. Papaver Somniferum L.

Mytomspunnen Japansk vallmo-sort som kostade en förmögenhet att köpa in. Ikkanshu Mania är en korsning som kommer från Ikkanshu som är en Japansk hemlighet. Sorten är helt otrolig, växer fortare än någon annan vallmo-sort jag odlat - i år (2021 - nu är det 2023 och den levererar fortfarande) blev den 2 meter hög och gick i blom tidigare än mina perenna vallmo-sorter. Den är som en maskin, växer så det knakar och fortsätter skjuta ut nya blommor så länge man vattnar och ger den vad den behöver. Odlar man denna glest så kan den ge uppåt 30 knoppar per planta och det inom rekord-tid. Även när man odlar den lite mer tätt så är den helt otrolig. Bästa tänkbara vallmo-sort för preppern eller du som vill ha något som nästan ingen annan har. Den trivs bäst på våren och hösten, trivs inte lika på i högsommar-värme så passa på att så i mitten på Juli så får ni lika stora och fina plantor som om ni skulle sått på våren - dessutom bjuder den på ett färgspektrum utan dess like om nätterna är kalla. Då blir blommar nästan overkligt vacker - så är det visserligen med många vallmo-sorten men denna är speciell, helt unik!

Trivs väldigt bra i fet matjord, gärna med inslag av lera. Ph-värdet får gärna vara lite surt men den växer och trivs i de flesta jordar.

Som med all vallmo kan man direkt-så tidig vår eller sen höst, för-gro inomhus (Feb/Mars/april) för tidig utplantering. Går även utmärkt att så på sensommaren för en otroligt vacker höst-blomning. Så länge vädret är svalt o bra så trivs denna. Högsommarvärme kan stressa och få den att gå i blom på tok för tidigt så om du sår när det är som varmast så rekommenderar jag inomhus-sådd där det är svalt (20-23 grader) för att sen plantera ut i skugga. Kan med fördel odlas i stora kärl och flyttas runt när det är som varmast - då undviker man att den går i blom För tidigt. Man vill ju ha stora och fina plantor med massor av vackra blommor.

Högalkaloid-sort, speciellt framtagen för så hög avkastning som möjligt. Exotiskt och spännande inslag i trädgården :)

Fröna är från 2023 och grobarheten är som vanligt Oslagbart bra (då menar jag det)!

Begränsad tillgång på dess frön så passa på!

Säljs i förpackningar om 50 frön i varje.

Frakt och avgifter tillkommer med 18:- och jag sam-fraktar så kolla gärna in mina andra auktioner.

Objektsnr 628534529

Visningar 81

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 2 apr 22:22

Ikkanshu Mania Poppy. 50 frön. Papaver Somnferum L.

Slutpris

|

85 kr

Auktionen är avslutad

MarinaPr vann auktionen

knutsson1943

Överum, Sverige

5.0

knutsson1943

Verifierad

Toppsäljare

1 586 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?