Beskrivning

Tasmanian Devil Poppy. Papaver Somniferum L.

Jag är otroligt glad över att kunna erbjuda denna fantastiska vallmo-sort. Tasmanian Devil blommar med vita-rosa blommor och bildar stora fina frökapslar (perfekt för blomsterarrangemang). Fröna kommer från starfishhoney.com och bilderna är lånade från henne (självklart med tillåtelse). Otroligt vacker vallmo som också är mycket lättodlad.
Ovanlig sort som borde tilltala såväl samlaren och du som vill ha något som få andra ha.

Högalkaloids vallmo. Perfekt för preppers / överlevare.

Kan sås enda in i Juli/Augusti och hinner ändå blomma klart. Det är något man kan tänka på - att vallmon blir som störst vår och höst så det är bra att försöka tajma in så de hinner blomma innan vintern kommer. Vallmon är mycket frosttålig och klarar lätt några nätter med enstaka minusgrader och de kalla nätterna på hösten gör att kronbladen får en magisk lyster och ändrar ofta färg också, många av mina absolut bästa/vackraste bilder är faktiskt tagna på hösten. Under den varmaste delen av sommaren gör man klokt i att plantera där det är skugga för värmen stressar vissa vallmo-sorter och gör att de går i blom på tok för tidigt (långt ifrån alla men en del).

Går självklart utmärkt att så tidig vår, såväl inomhus som utomhus - är så jag själv gör. Förgror inomhus för att sen plantera när jorden reder sig.

Ni som känner mig vet att jag alltid levererar högsta tänkbara kvalitet och ärligt talat tror jag inte det finns någon med lika brett och suveränt utbud som jag - har samlat på mig i 20 års tid. Så du får verkligen Valuta för pengarna!

Fröna är från 2022 och grobarheten är mycket god.

Säljs i förpackningar om 20 frön.
Frakt och avgifter tillkommer med 18:- . Jag samfraktar så kolla gärna in mina andra auktioner :)

Objektsnr 628964366

Visningar 93

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 5 apr 22:23

Tasmanian Devil Poppy. 20 frön. Spännande och ovanligt vallmo sort.

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

knutsson1943

Överum, Sverige

5.0

knutsson1943

Verifierad

Toppsäljare

1 586 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?