Beskrivning

Asian OB X Galania Poppy. P. Somniferum L.

Denna sort är något alldeles extra då det tog några hängivna odlare minst 3 år att få till en så här stabil korsning och man investerade i tält och växthus vilket tyder på att man verkligen tror på denna korsning. Fröerna kommer ursprungligen från purepoppies och det är med deras tillåtelse jag lånat bilderna.

Jag har nu tagit egna frön och grobarheten är Extremt mycket bättre än de jag själv köpte in. Mina frön gror på några dagar och så gott som alla gror, dessutom är jag betydligt mer generös med mängden frön (även om det står 30 så är det minst dubbelt så många med).

Jag kan men stolthet erbjuda högre kvalitet och mycket bättre grobarhet än de frön jag själv köpte in.

Två legendariska sorter som nu blivit till en - ett måste för samlaren, preppern eller bara du som vill ha något ingen annan har. Högalkaloids-vallmo.

Förväntningarna på denna unika hybrid är stora och jag rekommenderar alla vallmo-entusiaster att köpa in denna för den här helt ny och därmed unik.

Kan sås höst, tidig vår (inomhus eller utomhus när jorden reder sig) och är lättodlad. Trivs i de flesta jordar så vanlig jord på säck duger utmärkt.

Fröerna är från 2022 och grobarheten är som vanligt överlägset god.

Säljs i förpackningar om 30 frön i varje. Frakt tillkommer med 18:- och jag sam-fraktar självklart så kolla gärna in mina andra auktioner ;D

Objektsnr 628965292

Visningar 59

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 5 apr 22:32

Asian OB x Galania Poppy. 30 frön. Extremt ovanlig korsning!

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

knutsson1943

Överum, Sverige

5.0

knutsson1943

Verifierad

Toppsäljare

1 586 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?