Beskrivning

Du bjuder på 20 frön av vanlig hederlig Bondtobak (Nicotiana Rustica), en sort som blivit mer och mer eftertraktad då den lämpar sig mycket bra till vårt nordiska klimat (den blir klar i September) och även har en mycket hög nikotinhalt vilket gör den mycket användbar (snus, insektsgift, röktobak osv).

Sorten är mycket lättodlad och trivs i de flesta jordar.

Förkultiveras inomhus (feb/mars), använd vanlig såjord på säck (går även att blanda till egen, mager jord ska det vara). Fröna är ljusgroende och ska inte täckas med jord. Fukta jorden ordentligt och sprid ut fröna på jordytan och placera sådderna ljust. Ställ gärna krukorna i ett tråg så du kan vattna underifrån och låta jorden suga upp så mkt vatten den behöver utan att för den blir för sur (man kan även blanda i vatten när man tillreder jorden, den ska gå o krama utan att det droppar från den, då är den perfekt). Det går också att vattna försiktigt. Viktigast är att sådderna inte torkar ut och att jorden inte blir för sur.

Ett bra tips är att täcka sådderna med genomskinlig plast eller använd färdiga miniväxthus (så-lådor), då minskar du risken för uttorkning och överbevattning.

Placera sådderna varmt och ljust (20-24 grader).

Avhärda försiktigt då Tobak är frostkänslig, speciellt när de är små. Skola om i större krukor/kärl eller plantera ut på friland när jorden reder sig.

Mycket lättodlad och givande Tobaks-sort som blivit mycket populär bland preppers / överleverare och andra som vill vara självförsörjande. Perfekt nybörjar-sort också då den är mycket lättodlad!

Fröna är från 2022, grobarheten är testat och mycket god.

Säljs i förpackningar om 60 frön i vare. Frakt och avgifter tillkommer med 18:-, jag sam-fraktar självklart så kolla gärna in mina andra auktioner.

Objektsnr 628854873

Visningar 61

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 6 apr 22:37

Bondtobak 60 frön. Nicotiana Rustica. Lämplig för nordiskt klimat. Potent!

Slutpris

|

60 kr

Auktionen är avslutad

Leosj0dahl10 vann auktionen

knutsson1943

Överum, Sverige

5.0

knutsson1943

Verifierad

Toppsäljare

1 586 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?