Beskrivning

Hungarian Pharmacutical Poppy #1 . Extaz . P. Somniferum L.

Äkta läkemedelsvallmo från Ungern. Otroligt vacker med sina flikiga kronblad och feta frökapslar. Perfekt till blomsterarrangemang, såväl torkad som färsk. Jag köpte in den här 2017 från kykeon plants och har odlat den sedan dess. Grobarheten är oslagbar jämfört med de frön jag själv köpte in (som alltid nästan, tror inte folk har tålamod att vänta tills fröställningarna får torka in ordentligt eller så är jag ovanligt duktig helt enkelt ;D ) .

Nu finns den här sorten knappt att få tag på någonstans så verkligen något för samlaren, preppern eller bara du som vill ha något som få andra har. Äkta högalkaloids-vallmo.

Trivs i de flesta jordar och går att så tidig vår (inomhus för att sen plantera ut när jorden reder sig eller direkt-så lite senare på våren) eller sen höst. Jag brukar så i Mars för att sedan plantera ut dem exakt där jag vill ha dem och kan på så sätt minska risken för korspollinering.

Fröna är från 2022, grobarheten är testad och som vanligt överlägset bra.
Verkligen värd vartenda krona!

Säljs i förpackningar om 30 frön och frakt tillkommer med 18 kr. Jag sam-fraktar självklart så kolla gärna in mina andra auktioner ;D

Objektsnr 628965756

Visningar 66

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 5 apr 22:39

EXTAZ Hungarian Pharmacutical Poppy. 30 frön. Ovanlig och spännande sort!

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

knutsson1943

Överum, Sverige

5.0

knutsson1943

Verifierad

Toppsäljare

1 586 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?