Beskrivning

10 frön av Vit/Rosa/Röd Frilandshibiskus - Hibiscus syriacus

Perenn.

Frön från egen odling.

När du köper frö av mig så skickar jag alltid med såbeskrivning och tips.

Vinner du flera av mina auktioner så samfraktar jag så det bara blir 1 porto att betala.

FRILANDSHIBISKUS Blötlägg gärna fröna ca 12 timmar före sådd för att främja frönas grobarhet då mjukas fröskalet upp. Förkultiveras inomhus för utplantering när plantorna vuxit till sig. Stammen behöver växa till sig innan den kan börja blomma ..... detta kan ta tid ibland flera år men under tiden kan man njuta av vackra gröna blad sedan när den väl börjat blomma så är den en tålig lättskött perenn som återkommer år från år. Hibiskus blommar sent på säsongen och kan se ut som en död pinne innan den börjar slå ut.

Då denna sort av hibiskus oftast växer på friland söderut i varmare klimat än Sverige så får man ta lite hänsyn till detta Frilandshibiskus beräknas vara härdig i zon 1, men kan övervintra i zon 2 om förhållandena är gynnsamma. Det som gäller oavsett zon är att den ska planteras soligt, varmt och väldränerat. Gärna intill en husvägg eller en mur som värms upp av solen.

Om du vill odla frilandshibiskus i uterum eller på inglasad balkong så kommer den i blom något tidigare. Använd en rejäl kruka, vattna och gödsla regelbundet. Under vintern bör krukan skyddas från den värsta frosten genom att ställas på en frigolitskiva och packas in med mattor eller liknande. Så det gäller att ha lite tålamod Men den är väl värd att vänta på och under tiden man väntar på blomning så kan man njuta av härligt gröna blad.

Objektsnr 628323902

Visningar 61

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 7 apr 16:36

Frilandshibiskus - Hibiscus syriacus

Utropspris

|0 Bud

25 kr

Auktionen avslutades utan bud

Tebladet

Malmö, Sverige

5.0

Tebladet

Verifierad

Toppsäljare

1 292 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?