Beskrivning

Galania Izmir Afghan Special GMO.

Äntligen kommit över denna raritet från en återförsäljare som jag använt mig av tidigare och litar på! Stabila gener efter att ha odlats och korsats varsamt sedan 2017. Troligen den mest omtalade och kända högalkaloids-vallmo som existerar. Mycket snabb-växande sort men fröna tar lite längre tid på sig att gro jämfört med andra vallmofrön.

Perfekt att så sen höst (går att så enda tills snön kommer, sår man tidigare när det är varmare riskerar fröna gro redan på hösten). Höstsådd ger så gott som alltid kraftigare plantor och rikligare blomning. Går även utmärkt att förkultivera inomhus tidig vår för utplantering när jorden reder sig. Och går självklart också att direkt-så på friland även på våren och under försommaren.

Viktigt att tänka på vid sådd av Papaver Somniferum: Låt aldrig sådderna torka ut, täck inte dem med För mkt jord utan strö istället ut dem försiktigt på den fuktiga jordytan. Blanda gärna till jorden i en hink eller annat kärl och tillsätt lagom med vatten (jorden ska vara fuktig men inte sur, du ska kunna krama jorden hårt utan att det droppar om den) eller använd tråg som du ställer krukorna i och vattna underifrån. Täck sådderna med plast (plastfolie eller uppklippt plastpåse fungerar men små inne-växthus är ännu bättre och kostar inte många tior). På så sätt minimerar du risken för såväl uttorkning som överbevattning.

Vid sådd på friland är det bra o täcka med fiberduk så inte den varma vårsolen torkar ut jorden och förstör allting (går fortare än man kan tro). Fiberduken hjälper även till att hålla fåglar borta och det blir lite av en växthuseffekt och skyddar även mot vinden (som kan vara förrädisk mot de unga plantorna, de växer som i en skör tråd och när det blåser slår de gärna knut på sig själv o stammen går av o plantan dör. Med fiberduk behöver du inte oroa dig för detta, odlar du utan fiberduk kan du kupa plantorna med jord istället).

OBS! En av de absolut mest giftiga/potenta vallmo-sorter som existerar så var försiktig och undvik odla denna om du har små barn eller andra som kan tänkas smaka på plantorna - kan vara direkt livsfarligt!

Perfekt för preppern / överlevaren då den är potent och växer mycket fort, den blir klar på två månader. Även ett självklart val för dig som vill ha något nästan ingen annan har.

Fröna är från 2022, grobarheten är testad och mycket god.

Säljs i förpackningar om 20 frön i varje. Frakt och avgifter tillkommer med 18:- och jag sam-fraktar självklart så kolla gärna in mina andra auktioner.

Objektsnr 630445245

Visningar 49

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 19 apr 23:56

Galania Afghan Special GMO. 20 frön P. somniferum. Högalkaloids Vallmo

Slutpris

|

80 kr

Auktionen är avslutad

LgNyhlin vann auktionen

knutsson1943

Överum, Sverige

5.0

knutsson1943

Verifierad

Toppsäljare

1 586 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?