Beskrivning

Du bjuder på ungefär 50 frön av sorten Hen and Chicks (Äkta sorten) Papaver Somniferum L .

Detta är inte samma som den svenska Hen and Chicks, den svenska har en annan färg på blomman och kapslarna bildar väldigt få kycklingar och blir ljusbruna när de är torkade. Detta är den äkta och frökapslarna bildar Massor med kycklingar och huvudet blir mörkt lila när det torkat (stora och fina frökapslar, lämpar sig Väldigt bra i blomster-arrangemang och är lika fin färsk som torkad).

Fungerar att höst-så på friland, inomhus eller i växthus tidig vår för att sedan utplanteras i landet eller omplanteras i större kruka/kärl. Viktigt att hålla sådden fuktig och att inte täcka fröerna med jord utan bara "strö" ut dem på ytan. Jag brukar använda plastmuggar frön ÖB som jag klipper hål i botten på (längst kanterna) och sedan ställer i stora tråg för att sedan vattna i tråget och då suger jorden upp precis vad den klarar av utan att för den skull bli för sur (man får ändå vara
Lite försiktig och hälla ut eventuellt överskott av vatten när jorden sugit åt sig vad den klarar av (det vet man när jorden är fuktig på ytan).

Kan sås enda in i slutet på Juli och hinner ändå blomma klart.

Högalkaloids vallmo - perfekt för preppers / överlevare men även ett måste för samlaren eller du som vill ha något som Väldigt få andra har :)

Mycket dekorativ och spännande vallmosort.

Ni som känner mig vet att jag alltid levererar högsta tänkbara kvalitet och ärligt talat tror jag inte det finns någon med lika brett och suveränt utbud som jag - har samlat på mig i 20 års tid. Så du får verkligen Valuta för pengarna!

Fröerna är från 2022 och grobarheten mycket god (det gäller alla mina vallmo-frön).

Frakt och avgifter tillkommer med 14:- . Jag sam-fraktar självklart så kolla gärna in mina andra auktioner också :)

OBS. Bilderna är tagna av mig och skyddade av upphovsrättslagen.

Objektsnr 630445698

Visningar 26

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 20 apr 23:09

Hen and Chicks (äkta, ej svensk). 50 frön. Papaver Somniferum.

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

knutsson1943

Överum, Sverige

5.0

knutsson1943

Verifierad

Toppsäljare

1 586 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?