Beskrivning

Blommorna är som små stjärnor, men det är de liljekonvaljliknande bladen som ger smak åt röror och kryddsmör. Många tycker att de smakar som vitlök, fast mindre beskt. Prova gärna pesto gjord på ramslök! Kan behöva stratifieras.

Ramslök kan du så inomhus i planteringsjord januari-maj. Sådjup: 0,2 centimeter. Täck sådden med ett ytterst tunt lager grus eller perlit, därefter med gladpack som du gjort luftningshål i. Om fröna inte grott inom en månad placeras sådden i kylskåp cirka en månad. Efter det sådden i skugga utomhus. Det går även bra att så fröna utomhus eller i kallväxthus september-november. Beskär plantorna varje vår.

Påsen innehåller 0,5 gram, omkring 80 frön.

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar i princip alla. Samfraktar gärna auktioner och köp gjorda med med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Påsen med de här fröna väger dock mer än vanligt. Därför kan portot vid samfrakt bli lite högre än normalt. Texten på fröpåsen är på polska, men har tydliga bilder som beskriver hur man sår fröna. Beskrivningen här ovanför kan också vara till god hjälp.

Objektsnr 618622419

Visningar 2 992

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Ramslök smaksättare och vackra blommor

Pris

36 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 618 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?