Beskrivning

Kanna - exotisk blomma med medelhavskänsla

Denna underbara växt blommar med stora vackra blommor på en hög stängel, nästan hela sommaren. Är man duktig på att plocka bort det som är överblommat, kommer plantan att blomma längre och mer.

Kanna måste förodlas hos oss om man vill att den skall hinna blomma. Börja driva den 8-10 veckor innan det är dags att placera den ute. OBS! Det är inte samma lök/knöl som visas på bild.

Plantera grunt i stora krukor med lätt, väldränerad och näringsrik jord. Kannan är mycket näringskrävande så man kan lägga några nävar välbrunnen kogödsel i botten på krukan.

Skall du senare plantera dem i rabatten så kan du använda stora plastkrukor till förodling, annars kan du plantera direkt i vackra, stora urnor, gärna med lite sydländsk touch.

Placeras med "ögonen" uppåt på jordblandningen och täck med ca 10 cm jord. Vattna igenom krukan men vattna sedan inte mer förrän skotten har kommit upp. Ställ krukan ganska varmt, ca 18-20 grader. Undervärme påskyndar tillväxten. De växande plantorna behöver mycket ljus så fort de tittar fram ur jorden. Ge extraljus om du inte har ett mycket ljus plats åt dem.

Om du skall plantera i rabatten kan du göra det när frostrisken säkert är förbi, då de inte tål frost utan att ta skada. Vänj plantorna sakta för utevistelsen under några veckor. Gör en liknande jordblandning på växtplatsen som ovan.

Krukplantorna börjar du ta ut när vädret är varmt nog, allt längre tid tills de kan stå ute dygnet runt på en varm, skyddad och solig plats.

Krukplanterad kanna övervintras på ljus och frostfri plats. Vattna ej under vintern. När risken för nattfrost är förbi planterar man om den och ställer ut den igen.

Objektsnr 630467378

Visningar 74

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 20 apr 12:23

Kanna - Pampig exotisk blomma!

Slutpris

|

55 kr

Auktionen är avslutad

Bergatrollet10 vann auktionen

dokust

Älmhult, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

454 omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?