Beskrivning

Ampel smultron Àttila`
Den hängande smultron 'Attila' är en ovanlig perenn sort som kombinerar både smak och dekorativt värde. Den passar utmärkt att odla hemma och på balkongen. Producerar upp till 1,5 m långa - hängande löpare.
'Attila' ger frukt kontinuerligt från juni till den första frosten. Frukten har intensiv arom och utsökt smak, den är vitaminrik och älskas av barn. Den rekommenderas speciellt för desserter, glas, kakor eller direkt konsumtion.

Den växer bäst på soliga platser och sandiga lerjordar med 5,5 - 6,5 PH värde. Den bör inte planteras på platser där jordgubbar, hallon, tomater, gurkor och potatis tidigare växte. På samma plats kan den växa upp till 3 år. Smultron som växer på friland är frostbeständiga, men exemplar som är planterade i amplar, krukor eller balkonglådor bör flyttas till ett frostfritt utrymme. Vattna sparsamt under vinter.

Förkultiveras inomhus i såjord feb-mars. Dessa fröer stora långsamt och oregelbundet och det kan ta 1-3 månader. Transparent täckning försedd med lufthål. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Kan även sås i krukor tidigt på våren, redan i januari och ställa dessa krukor ute i skuggigt läge.

Alla fröer packas i zip påsar som också innehåller bild och såbeskrivning på respektive växt.
Besök gärna mina övriga auktioner. Jag sampackar alltid och har EN fraktavgift oavsett hur många fröpåsar du köper. Du får dessutom en extra fröpåse i bonus om du köper 5 st. och två om du köper 10 st. osv som går i samma tema som dina köp

Objektnr 567548904

Visningar 2 973

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Ampel/hängande smultron Àttila, flerårig växt, mycket ovanlig, 30 frön

Pris

20 kr

Stenros

Flen, Sverige

5.0

Stenros

Verifierad

Toppsäljare

3 703 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar|Fri frakt över 500 kr

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?