Beskrivning

Parakrasse, Acmella oleracea . Även kallad "Tandvärks-Planta" och "Naturens Botox" (vill klargöra att jag inte har några vetenskapliga belägg för att det är så men ni som är intresserade kan lätt googla er fram till mer information).

Spännande och mycket lättodlad växt med unikt utseende och dessutom blommar den länge och går att ha i fönster såväl som utomhus.

Mycket intressant växt som bara blir mer och mer populär och uppmärksammad för sina unika egenskaper.

Odling:
Fröerna strös över fuktig såjord, de ska inte täckas med jord utan det räcker med att lätt "trycka" ner dem i jorden. De gror på 5-10 dagar och när de växt upp och blivit några centimeter skolar man om dem i större krukor. Går utmärkt att odla inomhus under belysning på vintern (räcker med två lysrör, var så jag tog mina första frön i vintras) men trivs också bra utomhus på sommaren eller i fönstret.

Mycket anspråkslös växt som tycks trivas i de flesta jordar och lägen. Den växer fort och börjar snart blomma, blomnings-tiden är ovanligt lång (den blommar i 1-2 månader hos mig, just nu i en urna utanför växthuset). Och den blommar rikligt med konformade blommor med gul bas och ofta med en röd prick längst upp. Det är blommorna som är kända för sin sammandragande effekt och man kan förstå varför det hjälper mot tandvärk, hela munnen bedövas om man tuggar på en sådan knopp men först kommer en elektrisk känsla, det kittlar i hela munnen liksom - Måste upplevas för att förstås ;D

Parakrasse kan odlas såväl inomhus som utomhus, vinter som sommar. Man kan även övervintra den svalt och sen går den i blom igen året därpå. Den är alltså flerårig i varmare länder. Med tillskott belysning blommar den även inomhus året om. Extremt lättodlad och användbar/mångsidig växt - perfekt för preppers eller varför inte som krukväxt i fönstret (blir garanterat ett samtalsämne när du får besök ;D )

Säljs i förpackningar om 25 frön och just nu skickar jag även med lite av en torkad blomma (pistiller) i varje beställning och även den innehåller frön så totalt blir det mycket mer än 25 frön och ni får även chans att smaka/testa pistillernas sammandragande effekt :)

Fröerna är från 2022, grobarheten är testat och mkt god!

Frakt och avgifter tillkommer med 18 kr . Jag sam-fraktar självklart så kolla gärna in mina andra auktioner :)

Bilderna är tagna av mig och skyddade av upphovsrättslagen.

Objektsnr 628965511

Visningar 64

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 5 apr 22:35

Parakrasse. 25+ frön . Tandvärks-Planta . Exotisk och lättodlad.

Utropspris

|0 Bud

60 kr

Auktionen avslutades utan bud

knutsson1943

Överum, Sverige

5.0

knutsson1943

Verifierad

Toppsäljare

1 586 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?