Beskrivning

Gorria Espelette (Capsicum annuum).

Vid köp av 5 eller fler frösorter får du med en bonuschili fröpåse, "chili surprise"!
Samfrakt: Köp upp till 50 fröpåsar och betala endast ett porto, 19 kr.

6 ekologiska frön.

Piment d'Espelette är en mycket speciell chilepeppar som odlas i byn Espelette i den franska regionen Aquitaine i sydvästra Frankrike

Plantan blir 50-60 cm hög. Frukterna mognar från grönt till rött och blir 8 - 12 cm långa och 2 - 4 cm breda. De har en cylindrisk och avsmalnande form med markerad spets. Denna sort passar utmärkt för utomhusodling men den trivs också bra i kruka på altan, balkong eller i växthus.

En viktig och populär ingrediens i det sydfranska och baskiska köket. Piment d'Espelette skördas i slutet av sommaren och i september hängs karakteristiska girlanger av chilepeppar från balkonger och husväggar i hela området. Efter att frukten torkats, rostas den för att sedan malas till ett grovt orangefärgat pulver. Det färdiga pulvret har en nyanserad och fyllig, mogen karaktär och en kryddighet som kännetecknas av en djärv men subtil hetta. Mald Piment d'Espelette är en mycket behaglig och god krydda.

Styrkan är 1000 - 1500 scovillegrader.

Använd gärna groddningsmedlet som finns i mina andra auktioner. Det garanterar att fröna och groddarna får en optimal start. Ytterligare sådd- och odligstips medföljer vid köp.

OBS! Betalningsinformation finns i Traderas vinnarmail. Jag skickar ej vinnarmail. Betalning inom 3 dagar. Maila gärna då betalning gjorts.

Objektnr 629735819

Visningar 65

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 10 maj 13:24

Chili Espelette Gorria chilifrön chilepeppar frö

Pris

15 kr

Slutar om

Bisse203

Eskilstuna, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 446 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?