Beskrivning

Sort: Gurka "Lemon" / Cucumis sativus

Beskrivning & tips: Kultursort från år 1894. Citrongurka, även kallad äppelgurka, är en rund gul gurka som påminner om en citron till utseende men också lite i smaken då den är aningen syrlig. Perfekt att odla i kallväxthus eller på en skyddad & varm plats. Plantan ger en riklig skörd! Man kan använda gurkorna i sallader eller för inläggning & pickles. Behöves inte skalas om man skördar tidigt när den fortfarande är ljus i skalet, då är de som godast enligt oss. Ju mer den mognar desto hårdare blir skalet, fullmogna gurkor är godast att äta skalade eller att använda till inläggningar.

Antal frö: 10st

SÅ HÄR ODLAR DU GURKOR: Att odla gurka är enkelt och dessutom blir resultatet så gott. Du kan odla i kruka, direkt i en jordsäck, på balkong, på friland, på altan eller i växthus.

SÅDD AV FRÖ: Så frön inomhus i april, sår du dem för tidigt blir plantorna lätt för långa och gängliga då de får för lite ljus. Om man ska odla gurkan inomhus under hela plantans liv så spelar det ingen roll när man sår så länge det finns tillgång till nog med solljus eller extra belysning. Fröerna gror snabbt vid rätt temperatur och växer sedan väldigt fort.

Plantera varje frö i varsin kruka med såjord, de är känsliga för förflyttning och omplantering så ett frö per kruka är bäst. Små krukor eller pluggar är bra och enkelt att få ut plantan ur, men vad som helst fungerar bara det finns hål i botten. Ställ sådden vid ca 25 grader. När de kommit upp ska de stå svalare, ca 15-20 grader, och få mycket ljus. Om ni sår tidigare än april så använd växtbelysning, annars brukar ljuset från fönstren räcka i slutet på april.

OMPLANTERING: När plantorna har kommit upp och fått ett till två riktiga blad så ska ni plantera om dem i gödslad jord. Här måste man vara försiktig då gurkor är väldigt känsliga för rothalsröta, vilket betyder att om rothalsen blir fuktig eller sitter lågt i krukan ruttnar stjälken och hela växten dör snabbt. Plantera alltid era gurkor som på en liten kulle i mitten och vattna alltid runt om kullen så det inte kommer vatten på rothalsen.

För den otålige: Orkar man inte plantera och vill hålla odlingen enkel så kan man sätta gödslad jord i botten på en kruka, och överst sätta ett lager med såjord för fröet att gro i. Resultatet blir kanske inte lika bra men det är lite enklare.

UTPLANTERING: Nu kan du välja hur du ska odla dina plantor.

UTOMHUS I KRUKA ELLER I VÄXTHUS: När risken för frost är helt över kan ni börja avhärda era plantor för utplantering och det är dags att förbereda deras krukor eller växtplatsen.

AVSTÅND: Välj stora krukor på minst 10 L, varje gurka ska ha en egen kruka. Planterar du i växthus eller på friland, tänk på att den lilla plantan kommer att växa sig stor och ta över allt annat så ge den nog med plats!

Objektsnr 630495055

Visningar 19

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 20 apr 16:24

CITRONGURKA crystal lemon 10 frö SER UT SOM EN CITRON - GOD & FIN! GURKA fröer

Såld för

49 kr
Annonsen är avslutad

dahlin.m

Ytterby, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 018 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kampanj

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?