Beskrivning

Det gråtande Higan körsbärsträdet Weeping Higan körsbärsträd (Prunus subhirtella 'Pendula') producerar rosa till vita blommor i överflöd, om odlas i full sol och väldränerad jord. Det gråtande trädet uppnår en höjd av 6 m och tar ca 2 år att växa sig fullstor. Gråtande körsbärsträd odlas för prydnads- och inte för fruktproduktion. Samtidigt som de producerar frukter under våren, är smak och storlek inte är lämpliga att äta. Det är ätbara för fåglar och insekter, dock. Körsbären från mitt träd får små körsbär och stora kärnor, alltså väldigt lite fruktkött på

Prunus subhirtella 'Pendula' är ett japanskt hängande körsbärsträd. Det mest berömda trädet av just denna art är Al Capones träd som kan ses i Baltimore i USA. Detta anses vara världens vackraste träd – den kommer ursprungligen från Kina men utvecklades vidare i Japan och kom 1862 till USA. Man har då inte bara jobbat med dess skönhet utan också med härdigheten – just denna variant ska klarar vårt klimat.

Underbart vackra blommor som den är översållad av, men också ljuvlig med sina hängande grenar. Det är ett körsbärsträd med vit till rosa blommor ofta dubbla. Träd från frön kan skilja lite. Den blommar tidigt på våren – redan från mars och milda vintrar kan den blomma hela vintern. Den blir 6 meter hög och breder gärna ut sig lika mycket.

Blötlägg fröerna ett dygn före sådd i kruka eller på friland.

Du budar på 10 frön från mitt träd som jag har ute i sommarstugan.

Objektsnr 630491849

Visningar 71

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 1 maj 17:40

Higans körsbärsträd frön

Ledande bud

|

21 kr

Slutar om

Lyckotrollet

Karlskrona , Sverige

5.0

Lyckotrollet

Verifierad

Toppsäljare

6 459 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?