Beskrivning

Produkt
Canon EF 100/2,8L IS USM MACRO

Skick
Begagnad i fint skick

Tillbehör
  • Originallåda
  • Motljusskydd
  • Lock

INFORMATION OM OBJEKTIVET

EF 100/2,8L IS USM känns mycket robust och med skön känsla i fokusringen. Objektivet växer inget på längden vid fokusering som många billigare macro-objektiv gör. Knappen för fokusbegränsningen har tre lägen: 0,5m till oändligt, 0,3-0,5m och 0,3m till oändligt.

Bildstabilisering är suveränt för dig som helst fotograferar på fri hand utan stativ, det hjälper upp till 4 steg längre slutartider än normalt vid normal fotografering, och ca 2 steg vid makrofoto. Men det saknas ett extra stabiliseringsläge avsett för panorering.

Bra att det finns stativfäste som tillbehör (ingår ej), det blir avsevärt mycket stadigare än att montera stativhuvudet under kamerahuset. Optiken autofokuserar tyst och snabbt tack vare USM AF-motor. Motljusskydd ingår.

Bildkvalité
Mycket bra skärpa redan på största bländare till större del av bilden, och mellan f/5,6 till f/16 blir det rejält skarpt över hela bilden. Bländar man ner ytterligare till f/22 och 32 så gör sig diffraktion som vanligt påmind. Någon kromatisk aberration eller distorsion har vi inte märkt av, och vinjettering förekommer i stort sett bara på full öppning. En synnerligen välkorrigerad optik.

Oerhört lugn och fin bakgrundsoskärpa (bokeh). Motljusegenskaperna är däremot inte det bästa jag upplevt i klassen, rekommenderar att använda medföljande motljusskydd och undvika fotografera med solen i bild om man inte gillar reflexer och försämrad kontrast.

Garanti
3 månaders garanti

Betalning
Betalning görs i samband med köpet med

  • Säker Traderabetalning med kort
  • Swish
  • Bankkontoöverföring
Returrätt/Ångerrätt
Du som konsument har rätt att undersöka varan under 14 dagar. Vill du använda din returrätt ska du som konsument har varit försiktig, och inte använt eller hanterat varan utöver vad som är nödvändigt för att undersöka den.
Kontakta gärna mig innan du returnerar något

Välkomna Tillbaka

Objektnr 626199359

Visningar 646

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

CANON EF 100mm MACRO f/2,8 L IS MACRO USM

Pris

5 995 kr

NollNittonFoto

KUMLA, Sverige

5.0

NollNittonFoto

Företag

Toppsäljare

1 419 omdömen

Läs omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?