Beskrivning

Fantastisk glugg i lika fantastiskt skick! Säljes enbart pga planerat byte till FX. Det här är min favorit tillsammans med 18-35 F1.8 Art (ingår ej).

Observera att detta objektiv är till för APS-C -sensor, DX på Nikonspråk. Alltså t ex D7#00, Z30/50/fc (Z-fattningen kräver adapter FTZ eller FTZII). Ska gå att använda på FX också men då kommer kameran bara att använda halva sensorn=halva upplösningen.

Jag köpte den ny i december 2019 och har haft UV-filter på som skydd hela tiden (medföljer ej). Det enda skavankerna jag vet är att motljusskyddet är lite skavt (se bilderna) från när det legat i fotoryggan. Finns inte ett märke på vare sig främre eller bakre lins.

Jag har fokuskalibrerat det till en av mina tidigare DSLR:er (D7500) men om du tänkt använda det på ett spegellöst hus (med FTZ eller FTZII -adapter) är det ett ickeproblem. Jag kan naturligtvis gör en fabriksåterställning på kalibreringen om så önskas. Jag har använt det på Z50 med FTZ-adapter och det har funkat kanon - ännu bättre än på DSLR eftersom fokussensorerna sitter på sensorn på spegellösa till skillnad från DSLR, så när det är skarpt för AF-systemet så är det skarpt för sensorn också.

Jag har suddat ut serienumret på bilderna så att ingen ska kunna registrera mitt objektiv någonstans. Naturligtvis är det kvar på gluggen.

Med gluggen följer motljusskydd, kartong, väska, bärrem till väska och lite garantilappar (garantin har dock gått ut).

Mer info:
https://www.sigma-global.com/en/lenses/a016_50_100_18/

Objektnr 632755394

Visningar 182

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 17 maj 08:38

Sigma 50-100mm F1.8 DC HSM Art i kanonskick, en ägare, Nikon F-fattning

Slutpris

|

5 000 kr

Auktionen är avslutad

jaholm vann auktionen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?