Beskrivning

Säljer en underbar vintage jacka av oljerocksmodell från Barbour i den klassisk gröna färgen Sage.

Jackan har två crests (kronorna vid Barbour märket också kallade royal warrants) vilket betyder att den är från perioden 1982-1987. Barbour fick den tredje crest under 1987. Utifrån detta och det faktum att jackan har YKK blixtlås av äldre snitt så är jackan troligt från början av den perioden snarare än den senare delen. Autentisk vintage med runt 40 år på nacken med andra ord.

Modell

Border A200 är en unisex modell och tillhör de mest klassiska av Barbours jackor. Samma snitt som Barbour Northumbria, dvs lite åt trenchcoat hållet, men med tunnare 6oz vaxad bomullstyg istället för Northumbrians 8oz tyg. Den här Border jackan har, enligt mig, det snyggaste och mest klassiska av Barbours tartan foder; dress-Gordon. Modellen har två stora utanpåliggande fickor av bälgmodell, handvärmarfickor med mollskinn, ventilationshål under armarna, yttre ficka med blixtlås för ex plånbol/mobil, nylon i nederdelen på insidan, två stora sk gamepockets invändigt (inknäppta urtagbara fickor i nylon), innerficka med kardborre stängning. Denna jacka har även original luva med dragsko som knäpps fast i kragen.

skick

Helt nyvaxad så vatten pärlar sig och rinner lätt av. Knappar, blixtlås fungerar utan anmärkning. Fantastiskt skick vad gäller foder och yttertyg. Tom öglan (se bild 3) för upphängning, som alltid brukar gå sönder på äldre Barbour jackor, är hel. Finns 3 knappt synbara slitageskador på tartan fodret (se bild 10 och skymtas även på bild 3 och 4), i övrigt inget nämnvärt slitage.

Storlek

Märkt 86cm/34in vilket ska motsvara en europeisk 34 i storlek, dvs en extra small. Min högst subjektiva uppfattning är modellen snarare är en small (storlek 36 engelsk eller 46 europeisk). Tror att den bäst lämpar sig för personer med small i storlek som är under 170 cm. Modellen som sådan är generös vad gäller utrymme för förstärkningsplagg och armarna är med Barbour mått mätt normallånga. Exempelvis har Barbours jackmodeller Bedale och Gamefair i regel kortare armar på samma storleksangivelse.

Mått på liggande plagg:
Armhåla till armhåla: 54 cm
Midja: 55 cm
Längd (exklusive krage): 83 cm

Har man frågor eller önskemål om bilder eller kompletterande information så använd meddelande tjänsten. Vill man prova plagget eller klämma och känna så går det att lösa i Södertälje trakten, hör av er via meddelande isf.

Avhämtning eller skickas välpaketerat.

Objektsnr 629321155

Visningar 324

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 12 apr 18:34

Vintage Barbour Border A200

Slutpris

|

800 kr

Auktionen är avslutad

xxChinaski vann auktionen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Mer från varumärket