Beskrivning

Omega Bumper

I början av 1940-talet gjorde Omega en självuppdragande klocka som var en ganska speciell innovation för den tiden och skapade "Bumper aurverket". En halvcirkelformad rotor som svängde inom en begränsad båge och när den svängde överförde den energi till huvudfjädern och i varje ände mötte den motstånd, vilket skapade den distinkta "bumpen" därav namnet bumper.
Dessa urverk producerades fram till 1950-talet och fasades så småningom ut till förmån för helrotorns automatiska rörelser som roterar 360 grader.

Tillverkad med innovation och precision blev Omega Bumper ett bevis på varumärkets engagemang för spetskompetens, som förenar funktionalitet med elegans. Dess arv lever vidare, inte bara som en samlarklocka, utan som en milstolpe i utvecklingen av Omegas automatiska armbandsur.

Förklaring av hur och automatisk rörelse fungerar:
En automatisk klocka har en viktad del inuti som kallas en rotor och när du rör på handleden snurrar rotorn runt. Denna snurrande rörelse lindar en drivfjäder inuti klockan, som lagrar energin. Denna lagrade energi är det som driver klockan och håller den igång. Så detta betyder att så länge du flyttar handleden där klockan är placerad, så lindar klockan sig själv. Det är en praktisk design som eliminerar behovet av daglig handlindning

Du kan dock starta Omega Bumper-urverket genom att vrida på kronan några gånger och sedan bära den på handleden och sedan låta bumper-rörelsen göra sitt jobb

Storlek: 32,75 mm i diameter exklusive krona (34,2 mm inklusive krona)

39,2 mm lug till lug

18 mm mellan lugen

Urverk: 17 Juvelers mekanisk automatisk bumper urverk, Caliber 342

Material: Rostfritt stål

Referensnummer: 2402-1

Serienummer: 12067934

Band: Nytt 18mm orange läderband

Utseende: Denna Omega-klocka har en elegant vit patinerad urtavla, prydd med sofistikerade grå/silver-siffror och matchande silvertriangulära index. En framträdande undersekundsurtavla sitter graciöst på den nedre halvan. Visarna är fint tillverkade i silver, som kompletterar urtavlans estetik. Klockans Bäboett är distinkt, med en ovanlig design som fångar uppmärksamhet, komplett med fantastiska lugar. Den innehåller dubbla åtkomstpunkter, vilket möjliggör öppning nära kristallen och baklocket. Kronan har Omega-loggan.

Att bära denna Omega Bumper-klocka är en förtjusande upplevelse som överträffar dess unika dragningskraft. Det är inte bara klockans fantastiska design som fängslar utan också den speciella känslan av Bumper urverket. När du bär den kan du känna "bumpen" med varje rörelse i din handled, vilket ger en speciell känsla.

Skick: Detta är ett 74 år gammalt armbandsur och det kommer naturligtvis att ha små repor, men överlag är det i bra skick. Notera mindre repor som tecken på sin resa genom tiden. Klockglaset har en synlig repa på vänster sida och några små markeringar om du zoomar in mycket nära på sidan av glaset på den övre högra sidan. Den främre höljets öppningsmekanism är något lös, men förblir stadigt på plats, en detalj värd att nämna.

Klockan fungerar fint och håller tiden bra för en vintage klocka.

Har ni frågor eller vill ha fler bilder eller kanske en video, är detta bara att skicka ett meddelande till oss.

14 dagars ångerrätt inom Eu: Detta innebär att från den dag du tar emot din vara har du 14 dagar på dig att meddela oss om du vill göra en retur. För att din retur ska godkännas måste varan vara i oförändrat skick – den ska vara oanvänd och skadefri och i originalförpackning. Som bevis på köpet krävs kvitto eller köpebevis.

Returfrakt: Returfrakten bekostas av kunden. Vi rekommenderar att du returnerar varan med spårbar frakt att och fraktförsäkring, då vi inte kan garantera att vi mottar returen om den går förlorad på vägen till oss.

Återbetalning: När vi mottagit och granskat din retur kommer vi att informera dig om returen godkänts.

Buyers outside Sweden, contact us before for shipping price.

Objektsnr 630483684

Visningar 328

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 26 apr 16:05

Omega Automatic Bumper - 1950 - Vintage

Utropspris

|0 Bud

5 200 kr

Auktionen avslutades utan bud

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?