Beskrivning

Fina pärlor med bra glans, färg och rundning, 6 mm, infattade i 14K guld. Svagt välvda guldplattor med krokar bakom som har säkerhetsstängning. Från krokens topp till pärlans botten är det ca 22 mm. Som bredast är dessa örhängena ca 11 mm. För hål i öronen. Vikt: 1,80 gram.

Värderade till ca 3100:- av gemolog på stor auktionsfirma för 19 år sedan. Nya/oanvända.

"Runda pärlor är aldrig helt runda, två pärlor är aldrig helt lika i vare sej form eller färg –variationen är oändlig! Värdet på runda pärlor är vanligtvis högre, än värdet på semirunda pärlor...

Pärlor är en naturprodukt och måste skyddas från påverkan av kemikalier (parfym), fetthaltiga hudvårdsprodukter, fukt (ta av före dusch och bad!), onaturlig torka (förvara till exempel ej pärlor på en bädd av bomull). Rengör genom avtorkning med fuktad trasa utan rengöringsmedel. Förvara pärlor i en smyckesask eller en försluten plastpåse om man tror att luftfuktigheten varierar...

Pärlor tillhör ädelstenarna och är de enda organiska sådana. Pärlor är den första ädelstenen som är finns beskriven, 2206 f.kr. nämns pärlor i kinesisk skrift..." (www.gemmologiska.se), (www.pearl-guide.com)

Vill du ha annat fraktalternativ så går det givetvis att ordna. Här föreslås billigaste frakten samt ett spårbart och försäkrat alternativ.

Objektnr 633342617

Visningar 31

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 26 maj 10:34

REA - Guldörhängen med pärlor - 14K guld

Utropspris

|0 Bud

2 499 kr

Slutar om

lizaohman

BODEN, Sverige

4.9

Verifierad

Toppsäljare

579 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?