Beskrivning

LÄNGTANS BLOMMOR Karin Berglund + HISTORIER OM BLOMMOR Sanna Töringe

LÄNGTANS BLOMMOR Om gammaldags trädgårdsväxter - Karin Berglund - Rabén & Sjögren förlag 1988 - Kartonnage i gott skick.

Ur omslagstexten: Stockros, akleja, jungfruros, luktviol, krusmynta, bondpion, poetnarciss... LÄNGTANS BLOMMOR fulla av skönhet, doft och poesi. Många av de gammaldags trädgårdsblommorna har odlats sedan urminnes tider. Det finns massor med myter kring var och en. Visste ni till exempel att stormhatten är så giftig därför att den växt upp ur den rasande helveteshundens fradga Om den vita madonnaliljan berättar sagan att den uppstod när Hera, Zeus maka och gudarnas drottning satt och ammade barnet Hercules. En droppe av den gudomliga mjölken föll ner på jorden och blev till en vit lilja. LÄNGTANS BLOMMOR handlar om gammaldags trädgårdsväxter från antiken och framåt. Kulturhistoria varvas med odligsråd.

HISTORIER OM BLOMMOR: Myter, litteratur, trädgårdshistoria och odling - Sanna Töringe - Prisma förlag 2002 - Inbunden med skyddsomslag i gott skick, mindre bruksspår.

Skrönor, kulturhistoria, praktiska odlingsråd och poetiskt drömmeri. Sanna Töringe har samlat berättelser om blommor i konsten, myterna och litteraturen och hon förmedlar dem på sitt eget oefterhärmliga sätt. En bok för alla blomsterälskare!

Boken illustreras med ett femtiotal vidunderligt vackra blomporträtt av Dick Clevestam, Naturbild, ett tiotal konstverk i färg samt svartvita teckningar.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

OBS! TORSDAG-FREDAG 25-26 APRIL ÄR JAG I FLYTTARTAGEN.

SÅLDA BÖCKER SKICKAS PÅ MÅNDAG.

Jag delar inte på annonser med fler än en bok.

:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨

OBS! Då jag har fri frakt, väljer jag fraktalternativ.
Mindre böcker skickas med Postnord, större med Schenker eller DHL.
Jag packar på morgonen. Kontrollera din adress direkt vid köp!

FRAKTFRITT! (Inom Sverige, free shipping, only in Sweden).

Jag väljer fraktsätt och packar noga. Emballage ingår.

Betalning inom 5 dagar. Därefter läggs annonsen ut till försäljning igen.

Jag säljer endast begagnade objekt.

:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨

Som köpare hos Haldins Hylla har du 14 dagars ångerrätt.. Ångerrätten börjar gälla dagen efter du tagit emot varan. Detta enligt distans- och hemförsäljningslagen (2 kap. 1 § 3 st.) Du har då rätt att skicka tillbaka varan och få pengarna tillbaka inom 30 dagar. Det är köparen som betalar kostnaden för returfrakten. Det är bara att mejla mig så löser jag det hela!

Objektsnr 596551044

Visningar 122

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

LÄNGTANS BLOMMOR Karin Berglund + HISTORIER OM BLOMMOR Sanna Töringe

Pris

280 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 131 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?