Beskrivning

Sånger år 1849 från Allbo härad "Presten och gåsen" +" julklappar"
20,5*34 cm
De båda sångerna har daterats till 1849 med hjälp av det andra dokumentet "Förmyndare Räkning" som medföljer (se sista bild på Tradera att de hör ihop ihopavikta och identiska papper)
Förmyndaren hette Johan Svensson och pigan numera hustrun Johanna Magnusdotter från Torbygget under Sandbäcken i Aneboda socken.

Sången "Presten och gåsen" har vi försökt att tyda och renskriva på bild 6, den andra sången börjar med "Om en rik patron jag vore...."

Handlingarna kommer från gårdsarkivet "Jeppagården" Ryssby.

Se övriga auktioner med handskrifter / dokument / handlingar

Se skick på bilder. Reservation för felskrivningar/tolkningar. Mått anges ca. Inget vinnarmejl skickas. Betalning mottages vänligen inom 5 dagar efter avslutad auktion. Portokostnader tillkommer, annat fraktpris till utlandet. Samfrakt vid köp av flera vinster, för att avsluta samfrakt behöver ni som köpare bekräfta på Traderas hemsida att ni inte ska köpa mer och frakten räknas ut efter detta. Paketerar mycket omsorgsfullt oftast i bubbelplast / wellpapp/ tidningar men ansvarar inte för posthantering. Vi postar en gång i veckan, oftast i början på veckan med POSTNORD

Objektsnr 626989251

Visningar 77

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 30 mar 17:08

Sånger år 1849 från Allbo härad "Presten och gåsen" +" julklappar"

Utropspris

|0 Bud

95 kr

Auktionen avslutades utan bud

Farhult

Farhult, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

942 omdömen