Beskrivning

Samebyn - Bilder från Sörkaitum av Jan Håkan Dahlström - bok

I Samebyn - bilden från Sörkaitum talar samerna själva till läsaren. Här berättar de om arbetet med renarna, hur djuren drivs uppåt fjället på våren, kalvningen, slakten och höstskiljningen. Vi får veta, hur levnadsvillkoren förändrats, men också hur traditionerna fortfarande lever.
Jan Håkan Dahlström har under lång tid följt samerna och med sina bilder fångar han årets gång. Det är en skildring om stort och smått: om hur en kåta byggs, en kniv tillverkas, en renhjord drivs, rovdjurens härjningar, hur fisknäten läggs ut, om vattenkraftsutbyggnad och rationellt skogsbruk, om turismens och fritidsfiskets inverkan om barnens lek och hur en renkalv märks.
I ca 170 - ofta hissnande vackra - fotografier och med samernas egna ord formar sig Samebyn till ett dokument av bestående värde. För kanske första gången ges här samernas syn på tillvaron utan pekpinnar eller tillrättalägganden. Och den verklighet som möter befolkningen i Sörkaitum möter också de flesta andra renskötande samer.

Jan Håkan Dahlström är frilansfotograf.
Sedan 1975 har han under kortare och längre perioder besökt Sörkaitum, levt med och delat befolkningens vedermödor under alla årstider.



Mycket gott skick - som NY. Jättefin bok med många bilder i färg.

ISBN: 9185246844
Språk: svenska
Antal sidor: 151

OBS: Var god kolla NOGA på varje bild för mera information om varan.

Objektsnr 629803942

Visningar 30

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 25 apr 07:56

Samebyn - Bilder från Sörkaitum av Jan Håkan Dahlström - bok

Utropspris

|0 Bud

115 kr

Auktionen avslutades utan bud

JoyEd

Norrköping, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

248 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?