Beskrivning

Göran Magnus Sprengtporten - Förrädaren och patrioten, av Stig Ramel

Efter sin bok om Gustaf Mauritz Armfelt (som du finner i en annan av mina auktioner) har Stig Ramel nu skrivit om en annan svensk från samma tid och med finländsk anknytning: Göran Magnus Sprengtporten (1740-1819). Som människor var de två mycket olika, men deras livsöden har många paralleller. Medan Armfelt var kungagunstling hörde Sprengtporten till Gustav III:s motståndare. Sprengtporten ville skapa ett Finland skilt från Sverige och under ryskt beskydd. Han går i Katarina den storas tjänst och blir rysk general. Hans liv böljar mellan framgång och ära och svåra motgångar. Än står han i furstlig gunst, än faller han i onåd. Men det är hans plan som följs när ryssarna erövrar Finland 1808, och han spelar en viktig politisk roll för att ge storfurstendömet Finland stor självständighet inom det ryska imperiet.

Stig Ramel tecknar ett levande porträtt av en man och hans tid men också en epok i Sveriges och Finlands gemensamma historia som kanske inte är så känd.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Boken är illustrerad med reproduktioner i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 230/160 mm
Ryggbredd ca 27 mm
Vikt ca 665 gram
Sidantal 287
Författare Stig Ramel
Förlag Bokförlaget Atlantis
Språk svenska
Utgivningsår 2003
ISBN 91-7486-584-6

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 629936478

Visningar 21

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 19 apr 17:26

Göran Magnus Sprengtporten - Förrädaren och patrioten

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 787 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?