Beskrivning

BC-kriget hotar av Robin Clarke (Aldusserien 267)

Originaltitel: We all fall down
Format: Pocket
Språk: Svenska
Utgiven: 1969
Förlag: Aldus / Bonniers
Omslag: Vidar Forsberg
Antal sidor: 253

Efter A-stridsmedel (atomvapen) kommer B- och C-stridsmedel. B utgörs främst av mikroorganismer (virus, rickettsier, bakterier, svampar, urdjur) och toxiner, som framkallar infektionssjukdomar eller toxinförgiftningar. C utgörs av stridsgaser och prestationsnedsättande ämnen, som skadar den mänskliga organismen.

Engelsmannen Robin Clarke, redaktör för Science Journal, har kallat sin bok "We all fall down", några ord ur en ramsa från digerdödens dagar. Man kunde översätta titeln med "Alla sjuknar och dör". Kemisk-biologisk krigföring skonar fast egendom, men siktar till att bryta ned människan. Clarkes beskrivning av de olika BC-medlens verkningar är som en skräckkammare av vidrigheter.

BC-kriget hotar redovisar var vi står i förhållande till ett framtida krig med kemisk-biologiska stridsmedel med avseende pa forskning, produktion, lager, politisk. och moralisk inställning. Den ger också en historisk återblick pä användningen av gifter och t.ex. epidemispridande föremål mellan krigförande parter.

Forskningen i BC-stridsmedel drivs fram i intimt samarbete med den medicinska forskningen. Det låter som en paradox, och Clarke kallar det "'bakvänd hälsovård".

Robin Clarke ser vetenskapsmännens vägran att medverka i BC-forskningen som vår enda räddning. Är det en realistisk förhoppning?

Skick
I fint läst skick.

Betalning
Betalning ska ske inom 3 dagar efter avslutad auktion. Om du behöver invänta lön, barnbidrag, pension m.m. så hör gärna av dig.

Frakt
Se gärna mina andra auktioner, jag samfraktar gärna. Vid fler vunna auktioner skriv till mig så väger jag alla varor och ser vad frakten blir innan betalning.

Leverans
Packas noga och skickas spårbart. Ansvarar ej för postens slarv. Varan skickas inom 3 arbetsdagar efter betalning. Erbjuder avhämtning om du vill slippa fraktkostnad.

Objektsnr 630368579

Visningar 32

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 16 maj 11:25

BC-kriget hotar av Robin Clarke (Aldusserien 267)

Pris

80 kr

Tillvarataga

Vällingby, Sverige

5.0

Tillvarataga

Verifierad

Toppsäljare

250 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?