Beskrivning

ÖRNARNAS RIKE
av Brutus Östling och Staffan Ulfstrand
Norstedts förlag 2007.
Inbunden med skyddsomslag i mycket gott skick, mindre bruksspår.
I Kaxiga fåglar blandas Brutus Östlings personliga fågelporträtt med unika och häftiga bilder av slagsmål mellan kungsörnar, handgemäng mellan bofinkar och andra småfåglar, badande koltrastar, hackspettar som räcker ut tungan, maffiga pelikaner och ormhalsfåglar, biätare och tuffa blåkråkor - de senare ökända just för sin kaxighet och sin förmåga att i alla lägen attackera även större rovfåglar - och en mängd andra fåglar som i Östlings märkliga bilder röjer helt nya inslag i sitt liv och leverne.
Hot kan som bekant signaleras på många sätt, och de flesta kontroverser går inte till handgemäng. I grund och botten är en kaxig attityd till just för att undvika fysiska sammandrabbningar. Det gäller att visa vem som är herre på täppan. Biloderna ackompanjeras av spännande och infallsrika texter kring fåglars personligheter och sociala samspel av Staffan Ulfstrand.

Brutus Östling är naturfotograf och förläggare. Två av hans böcker om fåglar har blivit Årets Pandabok hos WWF och en har augustnominerats. Förra året utsågs han till Årets Nordiska Naturfotograf, en titel som delas ut vartannat år. Hans böcker är utgivna på flera andra språk, och bl.a. i Storbritannien och USA.
Staffan Ulfstrand är prtofessor emeritus i zooekologi. För sina böcker, samtliga tillkomna efter pensioneringen, har han augustnominerats tre gånger.

Objektsnr 628062261

Visningar 86

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 1 apr 19:07

Örnarnas rike av Brutus Östling. Inbunden bok. Bra skick

Slutpris

|

56 kr

Auktionen är avslutad

örnen-2009 vann auktionen

M14

Föllinge, Sverige

5.0

Verifierad

24 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?