Beskrivning

De blå bergen – liv och drömmar i Kilsbergen, av Lena Hellström

De första människorna kom troligen till Kilsbergen redan under stenåldern. Under medeltiden växte hyttor upp runt om i bergen. I många hundra år var järnhanteringen en högintensiv verksamhet i hela Kilsbergen. Under 1900-talet har skogsbruket varit den dominerande näringsgrenen. Stora delar av norra Kilsbergen har under förra seklet använts som skutfält. Friluftslivet i Kilsbergen är intensivt och mångfacetterat På tröskeln till 2000-talet lockar Kilsbergen också människor till bosättning och nyföretagande.

I boken om DE BLÅ BERGEN är tidsperspektivet obeskuret. Kilsbergens långa och intressanta förflutna flätas in i nuet. Boken ger exempel på hur landsbygdens människor genom engagemang, kunskap och framtidstro gemensamt utvecklar och tar ansvar för sin hembygd. Runt om i Kilsbergen blomstrar ett mångfaldigt och rikt kulturliv samtidigt som småföretaget etablerar sig i småskaliga och nyskapande former. Varsamt och sökande fogas det nya till det gamla. Lena Hellström har träffat dagens Kilsbergsbor som berättar de om sina liv och drömmar. I boken utgör text och bild lika viktiga delar av en helhet. Ett rikt och härligt bildmaterial presenterar människorna och miljöerna. Låt dig förvånas och inspireras. Bekanta dig med DE BLÅ BERGEN, en magisk och dramatisk bergskedja, idag lika viktig för denna trakt som den någonsin varit i historien...

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i mycket nära nyskick! Fem ark inne i boken har små, verkligen minimala vikmärken vid nedre arkhörnet som man sannolikt inte upptäcker om man inte vet om dem… Boken är rikligt illustrerad med praktfulla fotografier i färg samt kartor i färg på pärmarnas insidor.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 273/243 mm
Ryggbredd ca 22 mm
Vikt ca 1365 gram
Sidantal 280
Författare Lena Hellström
Förlag Himlajorden AB, Ramshyttan, Nora
Utgivningsår 1999
Språk svenska
ISBN 91-87668-06-8

Porto: Skickas i ett registrerat och försäkrat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630303039

Visningar 24

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 22 apr 18:04

De blå bergen – liv och drömmar i Kilsbergen

Utropspris

|0 Bud

195 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 787 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?