Beskrivning

Boken om Häringe slott, av Christina Falkengård

Häringe slott är ett fascinerande slott strax utanför Stockholm, med en ägarlängd från 1000-talet. Fältmarskalken greve Gustav Horn byggde i mitten av 1600-talet upp Häringe slott som det ser ut idag. Ägarna, från kungar till korvhandlare, har satt sin prägel på slottet. Denna bok har tagits fram av slottets nuvarande ägarinna, Jenny

Ljungberg som köpte slottet 1999. Den är fylld med spännande, korta berättelser från slottets historia och illustrerad med många fina bilder som kompletterar texten på ett bra sätt.

Historien börjar 400 e.Kr. med en sorglig kärlekshistoria från Sotakär utanför Häringe. Den moderna historien är minst lika intressant, kopplat till t.ex. släkterna Kreuger och Wennergren. Dessa var verksamma bl.a. inom finansvärlden, och från 1920-talet framåt satte de sin prägel på slottet genom bl.a. omfattande renoveringar och vidlyftiga fester.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i ganska nära nyskick. Det finns några tryckmärken på bakre pärmen. Boken är rikligt illustrerad med fotografier, övervägande i färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 186/150 mm
Ryggbredd ca 10 mm
Vikt ca 240 gram
Sidantal 75
Författare Christina Falkengård
Förlag Bäckströms förlag
Språk svenska
Utgivningsår 2009
ISBN 91-88016-98-6

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: Vänligen betala inom 2 dagar efter avslutad auktion!

Objektnr 632985712

Visningar 20

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 19 maj 17:23

Boken om Häringe slott

Utropspris

|0 Bud

45 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 991 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?