Beskrivning

Berlin - krutrök, murbruk och delikatessdiskar, av Jan Mosander

I Berlin är hela 1900-talet ständigt närvarande. Nästan varje gathörn bär spår av europeisk historieskrivning. Bakom de rivna kvarteren och de nypolerade fasaderna döljer sig tusentals oskrivna berättelser.

Jan Mosander var Expressens korrespondent i Västtyskland under tre år i början av 70-talet. På plats i det kalla krigets centrum mötte han personer som Albert Speer, Hitlers favoritarkitekt och krigsminister, och Emmy Göring, Hermann Görings änka. När han tjugo år senare återvänder som radions korrespondent har muren för länge sedan fallit och ett helt nytt Berlin öppnat sig. I denna reviderade upplaga av Jan Mosanders personliga guidebok får vi den allra senaste informationen om Berlin, en stad i ständig förvandling. Han har också skrivit tre nya kapitel: om den svenska krigsskulden, Potsdamer Platz och den så kallade Hitlerstenen.

Jan Mosanders bok är ett porträtt av en stad som trots ett tungt och ofrånkomligt arv är i ständig förvandling. Det är krutrökens, det våta murbrukets, men också delikatessdiskarnas och subkulturernas Berlin. Jan Mosanders personliga berättelser gör boken till inte så mycket en reseguide som en reskamrat, även för den som föredrar att stanna hemma. Jan Mosander är journalist, född i Stockholm och uppvuxen i Helsingfors. Som utrikeskorrespondent i Berlin för Expressen 1970-73 och för Sveriges Radio 1994-97, har han följt Berlins öden både med och utan mur. Han har mottagit en lång rad utmärkelser, bland annat Stora Journalistpriset 1987 för sin rapportering i radion om Bofors vapenhandel. 1979 spelade han en aktiv roll i avslöjandet av spionen Stig Bergling. Han är verksam på Sveriges Radios ekoredaktion.

Den häftade boken (s k danskt band) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är illustrerad med svartvita fotografier.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 190/153 mm
Ryggbredd ca 20 mm
Vikt ca 435 gram
Sidantal 284
Författare Jan Mosander
Förlag Bokförlaget DN
Språk svenska
Utgivningsår 2002
ISBN 91-7588-461-5

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630395896

Visningar 26

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 23 apr 17:08

Berlin - krutrök, murbruk och delikatessdiskar

Utropspris

|0 Bud

105 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 787 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?