Beskrivning

I huvudet på Zlatan Ibrahimovic
av Simon Bank
Häftad bok. Scampi Förlag. 2005. 208 sidor.

Mycket gott skick. / Nära nyskick

--------------------------------------------------------------------------------------
Sfinxen från Torsby

av Karlsson, Petter

Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 311 sidor.

Mycket gott skick. / Nära nyskick. Skyddsomslag finns i Mycket gott skick..

* Vad hände bakom kulisserna i VM 2002?* Hur kom det sig att Svennis drack upp Värmlands sista mellanöl?* Vad är sanningen bakom Ulrika-affären?* Vad skulle hända om Svennis tog över ett vanligt korplag?* Varför brukade Svennis sjunga "Mors lilla Olle" i italiensk radio?* Hur kunde ett gäng svenska amatörer vinna Uefacupen 1982?* Vad lärde sig Svennis om taktik i Torsby bageri?* Hur gick det när flickvännen Nancy kandiderade i valet för högerpartiet Forza Italia?* Vad har Svennis gemensamt med Fidel Castro?* Varför hade Tord Grip alltid för stora shorts i Lazio?* Vad sa spåkvinnan på den hemliga seansen i Rom 1999?I ett litet skogsbryn i svenska Torsby ser en bekymrad mamma sin tioårige son spela fotboll med sina nyinköpta lackskor i lervällingen. Drygt fyrtio år senare är gossen fortfarande en snobb men står nu i stället på en gräsmatta i Japan med en krävande nations förväntningar och VM-drömmar på sina välskräddade axlar. Hur hamnade han där? Hur kunde en medioker mittfältare från Sverige få världens svåraste tränarjobb? Sfinxen från Torsby är den heltäckande historien om världens mest omskrivne fotbollstränare, Sven-Göran Eriksson. Boken följer hans väg från de värmländska storskogarna till jobbet som förbundskapten i England och VM-slutspelet 2002.Det är en dramatisk och rolig bok, kryddad med många anekdoter, historier, bilder och vittnesmål som inte publicerats tidigare, bland annat från föräldrar, storspelare, vänner och fiender

-------------------------------------------------------------------------------------
OLYMPIA 1952. XV:de Olympiska spelen i Helsingfors och Oslo.

av Nilsson, Tore och Blomquist, Rolf (Teckningar: Rit-Ola)

Inbunden bok. Åhlèn & Åkerlunds. 1952. 96 sidor.

Gott skick. efter åldern men ganska så välbläddrad.

Här tog Sveriges fotbollslag en bronsmedalj i OS. Innehåller dock en hel del annan sport från OS.

---------------------------------------------------------------------------
Genom helvetet : om fotboll, kärlek och anorexi

av Tina Nordlund - Simon Bank

Inbunden bok. *Big Bok. 1 uppl. 2006. 245 sidor.

Mycket gott skick.

Efter en stund bröt psykologen tystnaden:
Tina, får jag fråga dig en sak?
Jo.
Vill du dö?

Tina Nordlund hade allt. Hon var Sveriges bäste fotbollsspelare, hon hade bra vänner, hon hade en pojkvän och ett känt ansikte. 2002 rämnade fasaden.
Hon accepterade att hon drabbats av anorexi och slutade med fotboll, 25 år gammal.
Hur ser helvetet ut inifrån? Vad är det som får en ung, framgångsrik, populär tjej att börja svälta och misshandla sig själv?
Genom helvetet är Tina Nordlunds berättelse. Tillsammans med journalisten Simon Bank har hon skrivit en öppen, otäck och fascinerande bok om sina erfarenheter och om ett liv som var på väg att ta slut när det såg som mest perfekt ut.

Tina Nordlund, född 19 mars 1977, svensk fotbollsspelare, yttermittfältare/forward. Tina Nordlund är en av de absolut största fotbollsprofilerna, kanske den största genom tiderna. Hon är norrlänning och har spelat för Umeå IK från 1996 till 2002. Där har hon bland annat tagit två SM-guld. Tina har spelat 43 matcher i landslagsdräkten och fick ta emot Diamatbollen 2000. År 2001 var hon med och tog EM-silver i Tyskland.

Objektsnr 629137290

Visningar 63

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 4 maj 19:26

Fyra böcker om och ikring Fotboll

Pris

120 kr

Slutar om

Nalta bårti vort

Lillpite, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

215 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?