Beskrivning

I en förort till Paris har en fotbollsklubb för damer bildats. Dit söker sig den trettiotvååriga franskläraren Mina. Som så många kvinnor ur sin generation har hon vuxit upp i en fotbollstokig familj, men aldrig tillhört ett lag.

Tillsammans med Gisèle, Fabiana, Alexandra och ett tiotal tjejer från olika delar av staden träder Mina om kvällarna in i sitt nya klassrum: Racing Féminin Football Club. Resultaten går kanske emot dem, men fast förankrade

på botten av den lägsta divisionen i det franska seriesystemet är de del av en historisk rörelse, fläckad av framgångar och motgångar, vänskap och lärande. En rörelse som har tagit sig genom ett krigshärjat Europa, via obekväma träningstider och ojämna mattor, till ett fullsatt Stade de France.

Yamina Benahmed Daho är född 1979 och bosatt i Lyon, staden där världsstjärnan Lotta Schelin spelade fotboll och tjänade lika mycket i månaden som reservanfallaren Yoann Gourcouff gjorde om dagen. Romanen gavs ut på franska 2014 och har i den svenska versionen bildsatts av fotografen Elvira Glänte. För översättningen står kulturarbetaren och amatörboxaren Jenny Högström.

Objektsnr 628183199

Visningar 60

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 31 mar 16:14

Yamina Benahmed Daho - Racing Féminin Football Club

Slutpris

|

1 kr

Auktionen är avslutad

erwin123 vann auktionen

a.lilja

Bollebygd, Sverige

5.0

a.lilja

Verifierad

Toppsäljare

326 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?