Beskrivning

Brukar du tillbringa semestern i en båt? Kanske är du en inbiten seglare som blivit nyfiken på att ge sig ut på andra vatten än de hemmavid? Oavsett vana är vädret en viktig faktor för alla som vistas ute på sjön, till havs eller vid kusterna. Med ökade kunskaper om väder och vind blir du säkrare till sjöss och en skickligare seglare.
I Väder och vind till sjöss får du veta mer om lågtryck och högtryck och om vilka vindar och väder de skapar, om åska och blixtar, om sjöbris, om hur vinden påverkas av geografin och topografin (t ex av branta kuster, sund, vikar, öar och insjöar). Här tas också upp sådant som dis och dimma, vågor, strömmar, vattenstånd och tidvatten. Du får lära dig mer om väderprognoser och hur man ska tolka dem. Boken innehåller också en praktisk molnatlas med mängder av färgbilder och förklaringar till hur man kan tolka molnhimmeln och göra egna prognoser.
I boken finns en genomgång av olika farvatten i Sverige, Norden och på andra håll i Europa. Här beskrivs de speciella förhållanden som råder på bl a Östersjön, Kattegatt, Skagerrak, Nordsjön, Engelska kanalen, vid Atlantkusterna, på Norska havet, Biscaya och på Medelhavet.
Boken innehåller ett stort antal färgfoton, figurer, tabeller och diagram som man kan ha praktisk nytta av till sjöss och när man gör egna prognoser.

Inbunden: pappband.
Mått 24.5 x 19.4 cm, 128 sidor.
ICA Bokförlag 2010.
Vikt 0.6 kg.

Boken/inlagan är i mycket gott skick, nästintill som ny.
Se bilder.

Angiven frakt/portokostnad tillkommer.
Samfraktar vid behov.
Betalning enligt anvisningar inom 5 dagar.

Objektsnr 630340846

Visningar 28

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 29 apr 21:50

L-G NILSSON - VÄDER OCH VIND TILL SJÖSS, 2010

Utropspris

|0 Bud

149 kr

Slutar om

plurok

alingsås, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 650 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?