Beskrivning

Gränslös sjöfart – SJÖHISTORISK ÅRSBOK 2008-2009 av skribenten och f d sjömannen Torbjörn Dalnäs

En efterlängtad exposé över svensk handelssjöfart under 1900-talet. På 336 vackert och rikt illustrerade sidor finns det mesta man vill veta om linjetrafikens genombrott, hur parterna formerat sig, världskrigens offer, kylfartygens värld, Sverige som tank- och bulksjöfartsnation, den berömda Donsöandan och mycket, mycket mer.

Kapitelrubriker: Förord, inledning, linjetrafikens genombrott, parterna formerar sig, första världskriget, mellankrigsåren, andra världskriget, med kust mot ökad välfärd, ångan åter på topp i linjesjöfarten, kylfartygens värld, passagerartrafik i när och fjärran, Sverige – en stor tank- och bulksjöfartsnation, sorti från scenen, övervintrarna, Donsö- och Skärhamnsandan, Bilaga 1, sjöfartens myndigheter och sammanslutningar, Bilaga 2, 1900-talets sjöfart i konsten, musiken och litteraturen, förekommande maritima uttryck.

Boken är skriven av Torbjörn Dalnäs som varit till sjöss i ett dussintal fartyg och idag (2008) är verksam vid Sjöfartsverket, bland annat som redaktör för tidskriften Utkik.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag (med pärmarna dekorerade i samma motiv som omslaget) är helt ny och i mycket nära nyskick! Boken är rikligt illustrerad med fotografier i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 245/215 mm
Ryggbredd ca 30 mm
Vikt ca 1300 gram
Sidantal 336
Redaktör Torbjörn Dalnäs
Förlag Föreningen Sveriges Sjöfartsmuseum i Stockholm
Utgivningsår 2008
Språk svenska
ISBN 91-976923-4-2

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633376263

Visningar 31

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 23 maj 18:26

Gränslös sjöfart

Utropspris

|0 Bud

140 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 810 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?