Beskrivning

Historiska hundar Hur människans bästa vän har påverkat världen, av Mats Carlbom

Skulle Nederländerna ha funnits om det inte vore för en påpasslig liten mops? Skulle Storbritannien ha varit katolskt om inte en viss greyhound bitit en viss fot? Jo, kanske det. Men helt säker kan man inte vara. Historien är full av tillfälligheter. Möt hundarna som i stort och smått förändrat världen.

Boken handlar om hundar vars gemensamma nämnare är att de haft betydelse för omvärlden. I boken möter läsaren hundarna som skapat filmbolag, utforskat rymden, undsatt krigsfångar i Sumatras djungler och bitit påven Clemens VII i foten. Men även en liten Chihuahuan som ett fint kuttersmycke i Paris Hiltons knä. Hur många "Pompar" fanns det egentligen i Karl XII"s liv?

Kort sagt: I boken finns ett rikligt bildmaterial på ett 20-tal hundar som förändrat världen. Ibland ändrar slumpen världens gång på ett sätt som inte hade kunnat förutsägas. Historien är full av tillfälligheter.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med fotografier och reproduktioner i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 222/160 mm
Ryggbredd ca 21 mm
Vikt ca 575 gram
Sidantal 186
Författare Mats Carlbom
Förlag Bokförlaget Langenskiöld
Språk svenska
Utgivningsår 2018
ISBN 91-88439-09-3

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr.Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630484060

Visningar 35

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 24 apr 16:09

Historiska hundar - Hur människans bästa vän har påverkat världen

Utropspris

|0 Bud

120 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 787 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?