Beskrivning

PicturePublisher 8 - Webgrafikprogram / NYTT till PC
  • PicturePublisher 8 är ett oanvänt originalprogram som ligger i en inplastad CD-ask.
  • Manual finns i programmet.
  • Programmet är några år gammalt men fortfarande mycket bra.
PicturePublisher 8 är ett bildredigeringsprogram som är en, inte helt ofarlig, konkurrent till standardprogrammet Adobe PhotoShop. Versionen 8 innehåller en mängd funktioner som är speciellt lämpliga för att skapa material för publicering på internet. Bland de funktionerna märks möjligheten att skapa GIF animationer. Programmet ger användaren full kontroll vid användning av webvänliga JPEG och GIF format.

Här kommer en några år gammal text från nätet om Picture Publisher 8

Picture Publisher utmanar Photoshop
Micrografx Picture Publisher version 8 har väldigt mycket av de möjligheter som finns i det marknadsledande bildbehandlingsprogrammet Photoshop. Det är framför allt bättre utrustat än Photoshop med funktioner för webbkreatörer.

Det är knappast troligt att en professionell bildbehandlare på en reklambyrå eller liknande byter ut Photoshop mot något annat program för att behandla bilder till byråns trycksaker. Anledningen till detta är att Photoshop har allt det som byrån behöver. Om byrån däremot arbetar enbart med webbproduktioner finns det anledning för kreatören att titta närmare på Picture Publisher, eftersom Photoshop ännu har ett mycket begränsat utbud av specialfunktioner för webbilder.
Att tränga sig in på en marknad som domineras så fullständigt av en produkt är omvittnat svårt och troligen är det därför klokt av Micrografx att försöka göra det genom att bräcka marknadsledaren på dess svagaste punkter. Picture Publisher har således en rad funktioner som webbkreatören helt enkelt måste ha. Dit hör program eller funktioner för att göra animerade gif-bilder och så kallade imagemaps, men också mycket annat.

Eleganta animationer
Verktyget för att göra gif-animationer är elegant. Alla animationens parametrar kan styras via en separat dialogruta som innehåller inställningsmöjligheter på fyra flikar. De olika bilderna som animationen består av klipper och klistrar man mellan den bild man utgår från i Picture Publisher och animationsverktyget.
Funktionen för att göra imagemaps bygger på att den bild man vill göra en imagemap av är gjord med bildobjekt. Finns inga sådana utan bara själva grundbilden måste de göras först. Varje bildobjekt kan således bli en länk. Hela proceduren för att göra imagemaps blir därför omständlig och komplicerad jämfört med motsvarande funktioner som ofta finns inbyggda i program som Pagemill eller Dreamweaver.

Skapa egna ramar
En praktisk funktion är att man kan göra hela webbsidor med knappar och automatiskt genererad html-kod. Funktionen är uppbyggd kring en så kallad wizard där man stegvis väljer bakgrundsfärger, knapparnas utseende, typsnitt och man matar även in knapparnas url-er. Det finns en mängd färdiga sidlayouter att utgå från och de olika elementen kan kombineras efter eget behag. Slutresultatet blir en komplett webbsida klar att öppnas i den webbläsare som finns tillgänglig. Det är onekligen ett snabbt och smidigt skissverktyg för webbsidor.

Det finns även knappfabrik och ramverkstad i programmet. Med hjälp av dessa gör man således knappar och ramar med olika profiler, mönster och ljussättning i stort sett helt efter eget tycke. Givetvis finns det en mängd modeller som man kan utgå från.

Jobba med kameraeffekter
Alla webbfunktioner är inte nya i den här versionen, men de nämnda funktionerna har kommit till nu. Det finns också annat nytt, till exempel en funktion som kallas Camera aperture. Det kan närmast beskrivas som ett sätt att på konstgjord väg arbeta med skärpedjup på liknande sätt som en kamera. Först väljer man vilken del av bilden som ska förbli skarp och därefter kan man antingen välja olika kameralinstyper och dessa efterliknas, eller så ställer man in ett önskat skärpedjup. Rättare sagt ställer man in hur oskarp omgivningen ska vara.
En annan ny funktion kallas Lens flare med vilken man kan skapa solreflexer, så som de kan se ut genom en kameralins. Ett effektfullt sätt att piffa upp annars grådaskiga bilder.
Picture publisher är översållat med effektfilter, guider och andra funktioner som underlättar användningen av programmet och gör att även noviser kan göra saker som ser väldigt avancerade ut.

Alla bildformat
Picture Publisher stöder alla tänkbara bildformat. Det går till och med att spara och öppna bilder i Photoshops interna format. Däremot slår programmet samman lagren i flerlagers Photoshop-bilder till ett lager. Man kan också importera banor gjorda i Adobe Illustrator.

Även om Micrografx gjort en del för att underlätta livet för Picture Publisher i en Photoshop-dominerad omgivning är det en mycket hög tröskel för en Photoshopanvändare att gå över till Picture Publisher. Programmen arbetar på fullständigt olika sätt och det blir som att börja om på nytt att gå över från det ena programmet till det andra. Till Picture Publisher hör dock ett antal utmärkta online-lektioner i hur man går tillväga för att använda viktiga funktioner i programmet. Dessa är inbyggda i hjälpsystemet
Sammantaget är Picture Publisher i första hand ett vettigt alternativ för webbildsmakaren som inte redan har försjunkit Photoshops speciella charm.

För Windows 95, 98 eller NT 4.0 (Funkar även till många nya datorer.)

Förskottsbetalning till bankkonto, via Tradera, Swish eller Payson inom en vecka efter avslutat köp.
Frakt tillkommer eller hämtas i LUND.

Objektsnr 626643950

Visningar 57

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 12 apr 11:47

PicturePublisher 8 - Webgrafikprogram / NYTT inplast till PC

Pris

69 kr
Annonsen är avslutad

www.familjen.biz

LUND, Sverige

5.0

Företag

Toppsäljare

5 531 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?