Beskrivning

Den är i riktigt fint skick. Mekaniken fungerar och slutaren öppnar sig. En väldigt sällsynt kamera som är konstruerad av en svensk. Selencellen lär inte fungera längre.

Kamerans historia:

Wilca Kamerabau i dåvarande Västtyskland tillverkade 200 exemplar av denna kamera från 1960 till 1961. Wilca Automatic konstruerades av en svensk, Dr Erik Wilkenson. Den använde 16mm film som låg i kassetter och gav 24 bilder med negativstorleken 10x14mm.

Wilca Automatic har en Metrawatt ljusmätare inbyggd som är av selen-typ. Ljusmätaren styr både tid och bländare. Slutaren från Prontor klarar 1/250s - 1/25s och bländaren jobbar mellan f/2 och f/22. Filmkassetterna hade ett hack i sig som talade om filmkänslighet, något som senare kom på Agfas Rapidfilm, och senare på 110-film och slutligen ledde fram till DX-kodning.

Objektivet är av fixfokus-typ som ger skärpa 1m till oändligt och är på 16mm med en ljusstyrka på f/2. Objektivet har 6 linselement så det är en avancerad konstruktion ändå. Det sitter ett permanet UV-filter framför optiken. Kameran har uttag fär blixt. Filmräkneverket är automatiskt återställande. Kameran fick ingen framgång och mycket beror nog på att den är stor och klumlig för att vara en 16mm kamera. Olympus lanserade sin Pen-kameror vid samma tid och de använde 35mm film, iofs i halvformat, men de kamerorna var inte större.

****************************************************************************

Produkten säljs av CyberPhoto AB och omfattas ej av garanti. Du har som kund alltid 14 dagars öppet köp om du inte skulle vara helt nöjd med produkten. Vi tillämpar ej fri returfrakt.

Vi fraktar endast inom Sverige med Postnord.
.

Eventuella frågor besvaras vardagar 08:00 - 17:00

Objektsnr 630659139

Visningar 54

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 2 maj 20:09

Wilca Automatic (Väldigt sällsynt)

Utropspris

|0 Bud

4 990 kr

Slutar om

CyberPhoto

Umeå, Sverige

5.0

CyberPhoto

Företag

Toppsäljare

466 omdömen

Läs omdömen

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?