Beskrivning

Säljer nu min älskade AE-1'a. Den har varit med mig i över 10 år och fångat många fina stunder i livet.
Bländare och slutare fungerar precis som de ska, så även ljusmätarens känslighet... automatfunktionen tar bra bilder. Kamerahuset är i fint skick, spegeln helt klar. Har ett pågående projekt om att byta tätningar och har ett "kit" med de små tunna strimmorna som sitter runtom öppningarna i kamerahuset. Inget avancerat eller svårt. Finns instruktioner med. Har bytt på några platser än så länge, och jag skickar med de resterande skumplast tätningarna.
Bilderna har verkligen karaktär, ibland kan de bli små bränningar i de yttre marginalerna, vilket beror på ljusläckage som är vanligt på så gamla kameror, då ovan nämnda tätningar vittrar sönder. Med tätningarna bytta kommer de försvinna. Personligen har jag alltid gillat det, det är inget som stört mig utan har snarare adderat till bilderna.
Såg nu att det finns en liten spricka i sökaren, måste skett av kyla. Löper nån cm precis inne vid vänstra kanten. Inget man ser då man tar en bild.

Canon 35-70mm 1:4 FD objektiv i prima skick. Glasen är klara och fina, ingen kristallisering vad jag kan se eller sporer. Blendarringen rullar jämmnt och smidigt, och fokusringen rullar mjukt och smidigt, perfekt enligt mig. Automatinställning.

Vivitar. 49mm 1:2.8 MC Close focus Wide angle. Samma med detta, klara och fina glas, i mycket gott skick och rullar och snurrar prima. Något dammkorn här och där är oundvikligt både i kameror och objektiv från 70-tal respektive 80-90 tal. Automatinställning.

Objektnr 632614631

Visningar 73

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 15 maj 18:25

Canon AE-1 fullt fungerande och i fint skick - inkl 2 objektiv

Utropspris

|0 Bud

1 699 kr

Slutar om

Robin_hoodie

johanneshov, Sverige

Verifierad

150 omdömen

Läs omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?